PARİS’TE JAPON SANATÇI YAYOİ KUSAMA FIRTINASI ESİYOR

Dünyaca ünlü Japon sanatçı Yayoi Kusama, Louis Vuitton Champs-Elysées caddesi üzerindeki mağazası üzerine yaptığı çalışma ve kendi kızıl saçlı heykelini koyarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Louis Vuitton ile yeni bir işbirliğine imza atan çağdaş sanatçı Yayoi Kusama, başkent Paris’te, Louis Vuitton Champs-Elysées caddesindeki butik binası üzerine yaptığı sıra dışı çalışması ve anıtsal kuşatması şaşırtıcı bir şekilde cadde üzerinde gezenlerin ilgi odağı.

Japon sanatçı Kusama, on yıldır avangart çalışmalarıyla dünya çapında tanınan kavramsal sanatın rahibesi kabul edilen Japon sanatçı, ikinci kez lüks marka Louis Vuitton ile anılıyor. Yayoi Kusama, böylece deri ürünleri markası Louis Vuitton ile giysi, aksesuar, parfüm ve mayodan oluşan 400’den fazla parçadan oluşan “Creating Infinity” adlı sıra dışı bir koleksiyon için anlaşma yaptı.

Champs-Elysées caddesindeki devasa eseriyle, hayattan daha büyük otomatı ile tuvali ateşledi! Yayoi Kusama’nın Louis Vuitton’daki çılgın enstalasyonu Nitekim binanın cephesinde, sanatçının ünlü ikonik noktalarını ve Avenue George V ile Champs-Elysées caddesinde yürüyenler dev görkemli görseli keşfediyor. Kızıl saçları ve puantiyeli kıyafetleriyle hemen Japon sanatçı Kusama, çalışması olduğu tanınıyor.

Paris’teki Louis Vuitton’da Yayoi Kusama çalışmaları öncesi – sanatçı ile Louis Vuitton işbirliği sağlanması, Kusama’nın Tokyo’daki atölyesini ziyaret eden ve Kusama’nın Louis Vuitton çantalarından birini puantiyeli boyadığını gözlemleyen, o zamanlar Louis Vuitton’ın sanat yönetmeni olan Marc Jacobs’un bir fikrinin ardından 2012 yılına dayanıyor.

Daha sonra Louis Vuitton sandığı üzerine sembolik noktaları elle boyayan Japon sanatçı, Gözlerinde sonsuzluğu temsil eden bu boyama, Champs-Elysées caddesindeki mağaza üzerine yapılan yeni çalışma işbirliğini getirdi. elin uzantıları olan bu noktaların tam bir kopyasını sunuyor. Japon sanatçı Kusama, Time Dergisi’nin “Dünya İçin Önemli 100 Kişi” listesine girdi, adına sergiler açıldı, “Ömür Boyu Başarı” ödülü aldı aynı zamanda Japonya’nın ünlü “Praemium Imperiale” ödülünü kazanan tek kadın oldu. Birçok ödülü var, eserleri dünyanın en önemli müzelerinde sergileniyor ve dünyada hâlâ Kusama fırtınası esiyor.