FRANSA’DA BAKTERİLİ BEBEK MAMASI SKANDALI !

Bakterili bebek maması ve süt tozlarını üreten dünyanın en büyük bebek maması ve süt tozu üreticilerinden Lactalis şirketinin yönetim Başkanı Emmanuel Besnier, bu skandalı Journal du Dimanche gazetesine değerlendirdi. Salmonella bakterisi içeren bebek mamalarının dünyanın bir çok ülkesine satılmış olabileceğini belirten Besnier, “12 milyonu aşkın bebek maması veya süt tozunun bakterili olduğunu” kaydeden yönetici, dağıtıcılara mevcut ürünlerin hepsini raflardan indirilip satıştan çekilmesi talimatı verildiğini söyledi.
Bebek maması skandalının yargıya intikal etmiş olduğunu belirten Besnier, bakterili mama skandalıyla ilgili yasal soruşturmanın devam ettiğini dile getirdi ve, “olaydan zarar gören ailelere gereken tazminatın ödeneceğini” ifade etti. Bununla birlikte, Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire ile yapılan görüşme sonrası bakterili ürünlerin ilk rastlandığı ve mamanın üretildiği Craon kentindeki fabrikada üretilen ürünlerin toplatılması kararı alındığını söyleyen Besnier, “ülke olarak büyük endişe duyduklarını ” açıkladı.
Lactalis grubunun Fransa’nın kuzeybatısındaki Craon kasabasında bulunan fabrikada, geçen ağustos ayında salmonella mikrobu tespit edilmiş olup, Lactalis tarafından üç farklı referans ortaya konulmuş ve ürünlerin piyasadan çekilmesi açıklanmış, hatta bu sayı artarak 625 dolayına çıkarılmış ve yaklaşık 200 bin kutu süt tozunun bakteri riski bulunduğu ifade edilmişti. Bakterili mama ve süt tozunun varlığı şirket yönetimince geçen ağustos ayından itibaren bilinmesine ragmen, bu durumun geçen yıl sonu aralık ayında açıklanması da skandal olarak görülüyor.