ASKER ARKADAŞIM YAĞMUR ATSIZ’I KAYBETTİK

Acı haberi İzmir’den devre arkadaşımız Mimlan verdi. “Bizim İsyankarı Kaybettik “dedi. Amasya Carcurum’daki 59’ncu tümen de vatani görevi ifa ettiğimiz asker arkadaşımız Yağmur Atsız’ın vefat haberini böyle verdi.

Almanya’da yaptığı tahsil dolayısıyla askerliğini erteletmiş ve 12. yıl gecikmeli olarak giymişti asker elbisesini. Merhum Yağmur Atsız, haksızlığa tahammül edemediği için üst ast demez itiraz eden bir kişilikti. Bundan dolayı bizim aramızda ünvanı “İsyankardı ” Bu davranışlarından dolayı Alay komutanı Albay Kurtuluş, Asteğmen Yağmur Atsız’ı Merasim kıtasına gönderdi.

Bahane hazır çünkü Yağmur’un boyu 198 idi bundan dolayı Merasim kıtasına gönderildiği söylense de biz biliyorduk. Tek nedeni İsyankar olmasıydı. Bir hafta sonra Yağmur Atsız, Merasim Kıtasından tekrar Talimğah Bölüğüne geri geldi. Merasim Kıtasında Binbaşı Beşbuçuk Hasan Hüseyin vardı. Merasim kıtası Beşbuçuk’un nöbeti dışında saat 8:00 evvel kalkmadığı için, yalnız Hasan Hüseyin Binbaşının nöbetinde sabah saat 5-30 kalkardı.

Kısa süre sonra, Yağmur Atsız, 6 farklı yabancı dil bildiği için Ankara’ya Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat dairesini mütercim olarak tayini çıkmıştı. Terhis olduktan sonra Tekrar Almanya’ya döndü ve Almanya’nın sesi radyosunda çalışmaya başladı.

Şans eseri askerden sonra Paris’te 1982 yılında görüşmüştük. Telefonla görüşsek de bir araya gelip görüşmemiz olmamıştı. Yukarıda da belirttiğim üzere, Devre arkadaşımız Mimlan Acı haberi verdi. Ruhu şaad olsun Asker arkadaşım. NOT: Herkesin bitmeyen bir askerlik anısı vardır. Bende kısa bir askerlik anısını anlatmayı düşündüm.