PARİS’TE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Türkiye’de Fetullah Güler yanlılarının 2016 yılında giriştikleri darbe girişimi Türkiye’de olduğu gibi Türkiye’nin dış temsilciliklerinde, 7 yıl önce silaha sarılan 15 Temmuz darbe girişiminde neler yaşandığı, T.C Paris Büyükelçisi Büyükelçi Ali Onaner anlattı.Ayrıca, hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca  “15 Temmuz Türkiye’nin Demokrasi Zaferi” başlıklı panel düzenledi. Büyükelçi Onaner, salonda bulunanları, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti ve saygı duruşunun ardından Milli Marşımız okundu.
Paris’teki din görevlilerinden bir hoca kürsüye gelerek, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Şehitlerin ruhuna dua okudu.
Büyükelçi Ali Onaner, hain darbe girişimini kısaca özetledikten sonra, Fransız dostlarınıza diliniz döndüğünce Fransızca konuşmanız yettiği kadar da olsa, hain kanlı darbe girişimini anlatmalarını istedi. Biz davet edildiğimiz Fransız televizyon kanallarında anlattık ama, hala bunu Devlet’in resmi Politikası olarak algılayanlar olabilir, bunu sizler de bir kere daha anlatın tavsiyesinde bulundu.