DÜNYA SİNEMALARINDA VİZYONA GİREN YENİ FİLMLER

Sinema gişelerinde dengeler bu hafta değişti. Geçen ay 6 Ocak Cuma günü vizyona giren animasyon film “Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa” tam 7 hafta boyunca gişenin liderliğini sürdürürken ancak Marvel’ın yeni filmi “Ant-Man and the Wasp: Quantumania”nın vizyona girmesiyle sıralama değişti. Marvel Sinematik Evreni’nin beşinci fazını başlatan film, çok kötü eleştiriler aldı ve Amerika gişesinde, tüm zamanların en kötü ikinci hafta düşüşünü yaşadı. Film Türkiye’deki sinemalarda 103 bin 670 seyirciyle açılışta zirveye yerleşti. “Çizmeli Kedi: Son Dilek” 33 bin 459 seyirciyle gişenin ikinci sırasındaki yerini alırken , onu 32 bin 508 seyirciyle, önceki haftalarda olduğu gibi “Kutsal Damacana 4” izledi. Dördüncü sıraya ise vizyonun yeni filmlerinden “Arı Maya 3: Altın Küre” yerleşti. Filmi açılış haftası süresince 30 bin 643 seyirci izlediği öğrenildi. Çizmeli Kedi: Son Dilek, 9 canının 8’ini acımasızca harcayan Çizmeli Kedi’nin maceralarını konu ediyor. Çizmeli kedi macera tutkusunun ona çok pahalıya mal olduğunu keşfedip, Macera tutkusunun bedelini 9 canından 8’ini harcayarak ödeyen Çizmeli Kedi, atıldığı son bir macerayla, efsanevi son Dileği bulmak için bir yolculuğa çıkar. Amacına ulaşabilirse dokuz canını yenileyebilecektir.
Bu hafta sonu yerli gişenin ilk beşini tamamlayan film, gişenin önceki lideri “Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa” oldu. Hafta sonunda 20 bin 590 seyirci tarafından izlenen filmin toplam seyirci sayısı ise 2 milyon 789 bini aştığı elde edilen bilgiler arasında yer aldı. Akın, astronomi kulübünün en parlak üyelerinden biridir. Yörüngemize yerleşmiş olan bir uzay gemisi keşfeden Akın, bu keşfiyle dünyanın gündemine oturur. Hayri de keşfin yapılmasına katkı sağlar ve bu onun ufak da olsa şöhret kazanmasına vesile olur . Hayri’nin fotoğraflarının gazetelerde gören ve dikkatini çeken geminin gerçek sahibi olan bir uzaylı, kendisine yardım etmesi için onu bulmaya karar verir. Kader arkadaşını bulmak için yola koyulan uzaylı, bu sırada niyetleri hiç de iyi olmayan bir grup insanın peşinde olduğundan habersiz maceraya atılır.Titanik” hafta sonu sinema salonlarına çektiği 22 bin 400 seyirciyle açılışını 5. sırada gerçekleştirdi, ancak daha önce elinde bulundurduğu önemli bir unvanı geri almayı başarmış oldu. Toplam izleyici sayısının 2 milyon 965 bin 523’e çıkmasıyla birlikte “Titanik” yeniden yerli gişenin tüm zamanlarda en çok izlenen yabancı filmi olmayı başardı. “Titanik”in elinden birinciliği alan film, 2015 yılında vizyona giren “Hızlı ve Öfkeli 7” olmuştu. Yaşanmış olan dünyanın hatırlamak istemediği türden felaketlerden olan ‘Titanik faciası’, dev prodüksiyonların yönetmeni James Cameron tarafından çekilen görkemli bir film. Titanic’ adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu ‘Düşler Gemisi’ nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika’ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır.
Babil, sinemanın sessiz dönemden çıkış sürecinde birkaç oyuncunun yükseliş ve çöküş hikayesini konu almakta olup. 1920’lerin sonunda Hollywood, sessiz filmlerden sesli filmlere geçişle birlikte büyük bir değişim sürecinden geçmektedir. Gelecek vadeden bir oyuncu olan Mannt Torres, rüya fabrikasının perde arkasındaki bu ilerlemeye birinci elden tanık olur. Ancak Jack Conrad gibi köklü yıldızlar veya Nellie LaRoy gibi yükselen yıldız adayları için derin bir kriz yaklaşmaktadır çünkü artık filmlerde konuşmak zorundalardır. Caz, gösterişli partiler, seks, uyuşturucu ve alkol Hollywood’u hala etkisi altına alırken, sektörün en büyük yıldızları gelecektiki kariyerlerinden endişe duymaya başlarlar. Kutsal Damacana 4, yanlışlıkla papaz olan Fikret’in hikayesini konu ediyor. Fikret, yanlışlıkla girdiği papazlık yolunda kendisini tahmin edemeyeceği bir konumda bulur. Beklenmedik bir şekilde Vatikan’a kadar yükselen Fikret, artık yurduna geri dönmeye karar verir. Fikret için macera dolu bir yolun sonudur aldığı son yurduna dönme kararı. Süper Yetenek 3: Büyük Yarış, katıldığı yarışmada kendisini beklenmedik bir konumda bulan Bodi’nin hikayesini konu alıyor Bodi, uzun bir süre dünyayı gezmesinin ardından artık biraz ara verip köyüne döner. Burada kız grubu K-9’un Angus Scattergood’un kim olduğunu bilmediğini öğrenen Bodi, buradan yola çıkıp, yeni nesil rock yıldızlarına ilham vermeyi düşünür ve bu konuda kararını verir . Bu amaçla müzikal yarışma programı Battle the Beat’e katılır. Ancak yarışmaya katılmasınn ardından Bodi, hedeflerini nasıl olduysa unutup bir anda bir TV kişiliği haline geldiğini görür ve bu duruma kendisi de şarırır. Sahne dünyasının, Arabeskin unutulmayan kadın seslerinden biri olan Bergen’in hayatını anlatan filmde, Bergen olarak bilinen Belgin’in Ankara’dan Adana’ya, oradan da yaşadığı aşkın ardından ebediyete uzanan onun acılarla dolu öyküsü anlatıyor.