FRANSA: AB ÜLKELERİ DIŞINDAN GELEN TURİSTE KORONAVİRÜS SAĞLIK KARTI VERECEK

Fransız hükümeti ülkeye gelen turistler için Koronavirus salgını tedbirleri çerçevesinde sağlık kartı oluşturulacağıın açıkladı. Sağlık kartıyla ilgili bir açıklama yapan Turizmden Sorumlu Devlet Bakanı, “Amacımız, 9 Ağustos’tan itibaren ülkemize gelen turistlerin Fransa dışında yaşayan Fransızlarla aynı konumda görülecek ve ülke içinde sağlık kartıyla dolaşabilmeleri sağlanacak ” dedi.

Turizmden Sorumlu Bakan Jean-Baptiste Lemoyne yaptığı açıklamada, hükümetin Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden Fransa’ya gelen aşılı turistlerin sağlık kartı almasına izin veren bir mekanizma kurulacağını söyledi.

Hükümet, 9 Ağustos 2021 tarihi itibariyle, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde yaşayan “Avrupa İlaç Ajansı tarafından tanınan aşılarla” aşılanan Fransız vatandaşlarının özel bir sağlık kartı alabilmeleri için bir mekanizmanın devreye sokulduğunu” ifade etti.

Anayasa Konseyi’nin sağlık yasa tasarısını onaylamasının ardından sağlık kartı uygulamasının kafe, restoran, fuar, uçak yolcuları ile uzun mesafeli tren yolculuklarına 9 Ağustos Pazartesi günü itibariyle uygulanacağını duyurdu.

Ayrıca, Turizm Bakanı Jean-Baptiste Lemoyne ” eğitim kurumu ve kuruluşlarına kayıtlı uluslararası öğrencilerin Fransa’ya gelmelerini sağlayacak pratik yöntemleri önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını” söyleyen Bakan, ülkeye gelecek yabancı öğrencilere güven verdi.