YurtdışındanTürkiye’ye girişte PCR testi kimlerden istenmeyecek. Türkiye İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla yayımlanan bildiride, Yurtdışından Türkiye’ye giriş yapan kimlerden PCR testi raporu istenilmeyeceği belirtildi. Son 6 ayda Covid-19 hastalığını geçirdiğini belgeleyenler ile 14 gün önceden ikinci doz aşıyı yaptıranlar Türkiye’ye girişlerde negatif sonuçlu PCR testinden muaf tutulacak. 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’ye girişlerde istenilen zorunlu Covid-19 ile ilgili yapılan yeni değişiklikler açıklandı.

Buna göre son 6 ayda Covid-19 hastalığını geçirdiğini belgeleyenler ile 14 gün önceden ikinci doz aşıyı yaptırmış olanlar gümrük kapılarında istenilen negatif sonuçlu PCR testinden muaf tutulacaklar. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye gelişlerini kolaylaştırmak için yapılan girişimler sonucu aşağıda belirtilen şartlardan herhangi birini yerine getiren vatandaşlardan PCR testi istenilmeyecek.

A- Türkiye’ye girişten en az 14 gün önce 2 doz Covid aşılarını
yaptırmış olanlar.
B- Son 6 ay içinde Covid-19’a yakalanıp tedavilerini tamamlamış olanlar.

C- Covid hastalığının üzerinden en az 28 gün geçmiş ve bulaştırma riski olmadığını çıkış yaptıkları ülkelerden belgeleyenler.
D- Covid hastalığının üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçip tek doz aşısının yapıldığı belgesini ibraz edenlerden PCR testi istenmeyecek.

Türkiye’ye girişlerde yukarıda belirtilen aşı sertifikası ile Covid-19 hastalığı geçirdiğine dair belgeleri olmayanlar. Türkiye’ye girişten en az 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten en az 48 saat öncesi yapılmış negatif antijen test sonuç belgesi yeterli olacak. Gerekli belgeleri olmayan yolcular uçağa alınmayacağı belirtildi.