FRANSA’DA EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ 3 RADİKAL İSLAMCIYA AĞIR CEZA

Fransa’da toplu katliam hazırlığı yaparken yakalanan üç radikal İslamcı savcının istediğinden daha da çok ağır hapis cezasına çarptırıldı. Ağır ceza verilen çete üyeleri 24 ve 41 yaşları arasında olduğu belirtilen Kuzey Afrika kökenli üç kişinin Paris’teki yargılamaları sonucu 22 ile 30 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Anti Terör Savcılığı tarafından 20 ila 30 yıl arasında hapis cezası istediği 3 kişiden ikisi 30 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı. Hakkında 20 yıl hapis cezası istenen diğer üçüncü kişiye ise 22 hapis cezası verildi.

30 yıl hapis cezası alanlardan bir kişinin Fransız vatandaşı olmaması nedeniyle cezasını çektikten sonra sınır dışı edilmesine karar verildi. Paris’te yargılanan bu üç kişi Fransa Ulusal Genel Güvenlik Direktörlüğü (DGSI) adlı iç istihbarat örgütünün ‘Ulysse’ adı verilen bir siber sızma operasyonu sonucu belirlenip yakalanmışlardı.

Suriye ve Irak’taki DAİŞ emirleriyle bağlantıya geçen bir muhbirin bilgilendirmesi sonucu 2016 yılı Mart ayında takibe alınan bu kişilerin Fransa’da katliam gerçekleştirmek için kalaşnikov silah elde etmeye çalıştıkları belirlenmişti.

Hapis cezası alan kişilerin, Ortadoğu’daki bir DAİŞ emirinin kendilerine verdiği ve kalaşnikov silahların gömülü olduğu yere ait olan koordinatlarla yakalanmaları sonucu katliam girişiminin engellenmiş olduğu kaydedildi.