FRANSA’DAKİ YABANCILARA OTURUM İZİN RANDEVUSU VERMESİ İÇİN BAZI VALİLİKLERİ PARİS İDARİ MAHKEMESİ UYARDI

Fransa idari mahkemesi, Fransa’da yerleşik yabancıların ikamet izin süreleriyle ilgili olarak bazı valilikleri uyardı. Fransa’daki yabancılar ikamet izinlerini yenilemek için valiliklere yaptıkları yenileme başvuruları için talep ettikleri randevu isteğini elde edemeyen bazı yabancılar, Fransa’da ikamet izin süresi dolmuş kaçak yaşıyor konumuna düşmemek için idari mahkemesine başvurdukları öğrenildi.Le Parisien gazetesinde yer alan habere göre, Fransa’da bazı valiliklerden randevu almak bir nevi işkence haline geldiği belirtilen haberde, bir çok yabancının oturma izinlerini yenilemek için idari mahkemelere gittiklerini yazdı. Bilhassa Paris ve banliyölerini kapsayan Paris, Montreuil, Nanterre, Créteil, Cergy, Versailles valiliklerinden ikamet iznini uzatmak için zamanında randevu vermeyen valilikler Paris idari mahkemesi tarafından uyarıldı.

Paris, 28 Ocak 2021 tarihinde, valilikten randevu almak amacıyla, itirazda bulunmak üzere idare mahkemesi önünde toplandılar. Toplananlar arasından bir çok kişinin randevu alınamadığına dair İnternet mesajlarının belge olması amacıyla fotoğraflarını çektiklerini gösterdiklerine yer veriliyor haberde. Basit oturma iznini yenilemek için. günlerce gerekli valiliklerden randevu alamamaktan yakınan kişilerin çareyi idari mahkemeye götürdükleri kaydedildi.28 Ocak 2021 tarihinde, valileri basit bir randevu vermeye zorlamak için yüzden fazla davası açıldığı belirtiliyor. Paris idare mahkemesinin 2 Şubat tarihli ve polis müdürüne genç bir yabancı öğrenciyi iki hafta içinde ikamet izni için randevu vermeyi kabul etmesi için mahkemenin talimatlar gönderdiği anlaşıldı. 30 Aralık ve 21 Ocak tarihleri arasında, sistemden randevu talebi için başvuran 40 oturum açma hatasını kanıtladı.

28 Ocak’ta Paris idare mahkemesi önünde toplananlar arasında bulunan ve 36 yaşındaki Fransa’da yaşayan Tunuslu Houcine’nin telefon ekranı randevu başvurusu için yaptığı girişimin görüntüleriyle dolu. Fransa’da on bir yıldır yaşayan, yaklaşık elli maaş bordrosu ve aylık maaşı 1900 euro olan pastacı, düzenli ikamet izni uzatmak için bekliyor inşallah randevu alabileceğimi ümid ediyorum “diyor.