AVRUPA’DAKİ İMAMLAR RADİKALLAŞMAYA KARŞI PARİS’TE TOPLANDI

Avrupa’da İslam’ın entegrasyonu ve radikkalleşmeye karşı alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde görev yapan imamlar Paris’te buluştu.
Paris’te iki gün sürecek olan toplantı öncesi bir basın toplantısı düzenledi.Fransa İmamlar Konferansı “organizasyonu tarafından düzenlenen konferansa, 2015 yılında Paris’teki Bataclan Müzikholine yapılan saldırısına bakan Fransız yargıç Georges Fenech, Musevi asıllı yazar Marek Halter, Paris’in banliyösü Drancy’deki camii imamı Kemadou Gassama, İslam Bilimleri Doktoru İmam Hasan Chalghoumi, Nimes kenti İmamı Hassin Derouich ile İtalya’da imamlık yapan İslam Bilim Doktoru Wahid el-Fihri katıldılar.İslamcı terörizme ve radikalleşme sorununa çözüm bulmak amacıyla Paris’te bir araya geldiler. Avrupa’da kendilerini islam askerleri olarak adlandıran cihat yanlısı kişilerin gerçekleştirdiği saldırılar sonucu Avrupa ülkelerinde 400 yakın kişinin hayatını kaybettiği, saldırıların başlıca nedenlerini araştıracak olan İmamlar, Son günlerde Fransa’da tekrar gündeme gelen Charlie Hebdo yayınları ve buna yönelik saldırılar masaya yatırılacak.
Avrupa’da İslam’ın siyasallaştığına dikkat çekilen Basın toplantısında, dijital ulaşım ağının bunda büyük rol oynadığına dikkat çekildi.İmamlar görev yaptıkları bölgelerdeki, gençlerin sosyal yaşantısı ve işsizlik benzeri olayların gençleri radikkalleşmeye ittiği yönünde görüş belirtildi. İslam dininin hoşgörü dini olduğuna da dikkat çekilen toplantıda, İslam terörizmle eş değerde görülmesi Avrupa ülkesinde yaşayan Müslüman toplumunu fazlasıyla rencide edip üzdüğü ifade edildi.