İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI: FRANSA KAMU DÜZENİNİ BOZAN YABANCIYI SINIRDIŞI EDECEK

Fransa, Son yıllarda yabancılar politikasını sertleştiren bir tutum sergiliyor. Fransa bu konuda daha sert önlemler almaya hazırlanıyor. Ülkede kamu düzenini bozacak nitelikteki suçlara karışan, anayasal düzene tehdit oluşturan ülkedeki yabancıların sınır dışı edilmesi gündeme geldi. Başkent Paris’te geçen hafta Cuma günü meydana gelen kanlı terör saldırısı sonrası Valiliklere bu konuda bir genelge gönderen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin konuyla ilgili alınan kararları belirtti.

Fransız vatandaşlığı almış olan yabancıların gerek görüldüğünde vatandaşlığı düşürülecek. Gönderilen genelgede alınan kararların eksiksiz olarak uygulanmasını isteyen Bakan Darmanin kamu düzenini bozan suçlara karışan yabancıların cezaları bittikten sonra sistematik olarak ülkelerine gönderilmesini istedi. İçişleri Bakanı, Cezaevi yönetimiyle gerekli iletişimin sağlanmasını isteyen Darmanin, suçlunun cezası bitmeden sınır dışı işlemini başlatılması gerektiğini belirtti.

Aynı şekilde kamu düzenine yönelik tehdit oluşturduğu anlaşılan yabancıların da yasaların verdiği yetki çerçevesinde sınır dışı edilmesini vurgulayan Darmanin, suça karışan veya tehdit oluşturan şahısların oturum izinlerinin yenilenmemesi, hatta var olan oturum izninin iptal edilmesini istedi.Fransız vatandaşlığı almış olan yabancıların vatandaşlıklarının düşürülmesi için mahkemeye başvurulmasını isteyen İçişleri Bakanı Darmanin, bu konuda gelecek aylarda mevcut yasalarda değişikliğe gidileceğini ve gereken ilavelerin yapılaacğını duyurdu.

Fransa, evrensel sığınma hakkını saygı duyacağını hatırlatan İçişleri Bakanı Darmanin, korunma altına alınan sığınmacılar ile Fransız ekonomik oluşuma katkı sağlayan yabancı işçilerin Fransa topraklarında kabul edilmeye devam edileceğini belirten Bakan, Fransız yasalarına uymayan, kamu düzenini bozmaya yönelik eylemler içinde olanların gerek görüldüğü taktirde derhal sınır dışı edilmeleri için işlemlerin ivedilikle yerine getirileceğini açıkladı.