PARİS’TE AKIN & AUDREY ERGİN ÇİFTİNİN DÜĞÜNÜNDE ELAZIĞ RÜZGARI ESTİ

Elazığlı iş adamı Yüksek İnşaat Mühendisi Nazım Ergin, oğlu Akın için görkemli bir düğün yaptı. Grup Kardelen Müzik grubunun sahne aldığı Düğünde Türkiye’den düğün için özel olarak gelen ünlü sanatçı Kenan Coşkun, Eda Doğanay, Murat Ovacıklı, Serdar Hayır’ın çalıp söyledikleri birbirinden hoş ve türkülerle coşan davetliler, başta Elazığ yöresi oyunları olmak üzere çeşitli oyunlar oynayıp halay çekip eğlendiler.
Paris’teki Espace Venis salonunda yapılan düğün siyaset, sanat ve iş camiasını bir araya getirdi. Nazım ve Birsen Ergin çifti, Yakışıklı oğlu Akın ve Zarif Gelini Audrey Ergin için herşeyin mükemmel olması için Anne Birsen hanım ve Baba Nazım bey düğüne gelen davetlileri salonun girişinde karşıladılar. Espace Venis’deki düğünde Elazığ rüzgarı esti. Nazım beyin yakın iş adamı dostlaır Londra’dan Çayan Ateş, Marmaris’ten Ali Demirbağ,Haşim Ünlü ve ismini sayamadığımız Elazığlılar Ergin ailesini bu özel gününlerinde yalnız bırakmadı.
Türkiye’den özel olarak Nazım-Birsen Ergin çiftinin oğlunun düğününde hazır bulunmak üzere özel olarak geldiğini söyleyen CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “ Geleceğim ama mutlaka geleceğim diye söz verdiğim yakın dostum Nazım’ın oğlu Akın’ın düğünü için burdayım. Ben buraya gelerken sanıyorum 10’un üzerinde bir Milletvekili arkadaşımızla gelecektik. Ama malum olan ülkenin durumundan dolayı burada ben kendilerinin mesajlarını iletiyorum.
CHP Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’nin sizlere selamları var. Yine CHP İstanbul Milletvekilimiz sizin hemşeriniz Elazığlı Ali Özcan Milletvekilimin sizlere selamları var. Eren Erdem kardeşim CHP İstanbul Milletvekili selamları var. Namık Havutça CHP Balıkesir milletvekilimiz, selamlaır var. Rıza Yalçınkaya CHP Bartın Milletvekili selamları var. CHP Antalya Millitvekilimiz Devrim Kök, sizlere selamları var. Bunlar, malumunuz ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı bir gün evvel buraya gelmeyi iptal etmek durumunda kaldılar.
Sizlere başka bir mesaj okuyacağım. Nazik davetinizi aldım, yoğun proğramım dolayısıyla aranısda bulunamıyorum, gençlerimize mutluluklar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu” nun mesajını okuyan CHP Edirne Billetvekili Bircan, dünya evine giren genç çifte ömür boyu mutluluklar dilede ve tavsiyelerde bulundu .” Bundan böyle eş olacaksınız karı-koca olacaksınız. Ama ömür boyu arkadaş olmayı hiç bırakmayın. Ömür boyu arkadaş olmak her zaman mutluluk getirecektir, mutlu olacaklardır. Kendilerine özgürlük, demokrasi ve barışın olduğu ülkemizde ve dünyada yeni nesiller yetiştirmesi dileğiyle kendilerini kutluyorum. Hepinize teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum “ dedi.
Paris’te yaşamak ve doğup büyüdükleri yörenin ve kentin geleneklerini de öyle veya böyle yaşatmak ve yaşamak için sarfedilen gayreti Nazım ve Birsen Ergin çiftinin oğlunun Paris’te yapılan düğününde herkes gördü. Sahnenin önüne kurulan çiğköfte tezgahının başında işini ehli ustalar Elazığı yöresi türküleri eşliğinde çiğköfte yoğururken, davetliler ele ele tutuşup davul zorna eşliğinde dostluk halayı çekip eğlendiler. Düğünün sonlarına doğru genç çift Akın-Audrey Ergin için dev düğün pastası geldi, gelin ile damat pasta kesip şampanya patlattıp davetlilere ikramda bulundular. Düğüne katılanlar Kenan Coşkun’un söylediği türkülerle halay çekip geç saatlere kadar oynadılar.