Trappes’te Silahlı Saldırı Dehşeti: 23 Yaşındaki Türk Genci Hayatını Kaybetti

Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden Trappes’te art arda yaşanan silahlı saldırılar bölgede endişeyi artırdı. 2-3 Eylül gecesi otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan 23 yaşındaki Nevşehirli Türk genci hayatını kaybetti. Genç, düzenlenen cenaze namazının ardından memleketi Nevşehir’de toprağa verilmek üzere dualarla Türkiye’ye uğurlandı.

Trappes’te gece yarısı silahlı saldırı

Olay, 2-3 Eylül 2026 gecesi saat 23.00 sıralarında Trappes’teki Albert-Camus Meydanı’nda meydana geldi. Salvador-Allende Caddesi üzerindeki meydanda seyir halinde bulunan beyaz renkli Renault Clio’ya silahla ateş açıldı. Araçta 23 yaşındaki Türk sürücü ile 17 yaşındaki Fas uyruklu bir gencin bulunduğu belirtildi.

Saldırıda 23 yaşındaki sürücü uyluk atardamarından vuruldu. Ağır yaralanan genç, sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında üç kez kalp krizi geçirdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Araçta bulunan 17 yaşındaki Fas uyruklu genç ise yüzünden vuruldu. Ağır yaralanan gencin sağlık durumunun ciddi ve hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Soruşturma kapsamında olay yerinde bir mermi kovanı bulunurken, otomobilin kaportasında en az dört kurşun izi tespit edildi.

29 yaşındaki şüpheli tutuklandı.

Silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 29 yaşındaki bir şüpheli, kendi isteğiyle polise teslim oldu. Şüpheli, 7 Eylül 2026 Pazartesi günü Versailles Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkarıldı. Hakkında, organize bir çete kapsamında cinayet ve kasten adam öldürme suçlamalarıyla adli soruşturma başlatıldı. Şüpheli, soruşturma süresince tutuklu yargılanmak üzere Fresnes Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi.

Ancak şüphelinin polise teslim olmasına rağmen olayın neden gerçekleştiğine ve saldırının arkasındaki gerekçelere ilişkin açıklamalarının, soruşturmacıların olayın tüm yönlerini aydınlatmasına henüz yeterli olmadığı belirtildi. Soruşturmacılar, saldırının kesin olarak hangi koşullarda gerçekleştirildiğini, silahlı saldırının nedenini ve olayda başka kişilerin rolünün bulunup bulunmadığını araştırıyor.

Bir haftada üçüncü silahlı olay

Trappes’teki silahlı saldırının, bölgede yaklaşık bir hafta içerisinde meydana gelen üçüncü silahlı olay olduğu belirtildi. 31 Ağustos’ta Trappes’te bir kişinin bacağından vurulduğu, aynı gün Plaisir’de bir fast-food restoranının otoparkında başka bir kişinin yaklaşık 10 kurşunla öldürüldüğü bildirildi.

Söz konusu üç olay arasında şu ana kadar resmi makamlar tarafından doğrulanmış bir hukuki bağlantı bulunmadığı ifade edildi. Bölgede art arda meydana gelen silahlı olaylar, Trappes sakinleri arasında güvenlik endişelerini de artırdı.

Belediye başkanı polis takviyesi istedi

Trappes Belediye Başkanı Ali Rabeh, saldırının ardından yaptığı açıklamalarda olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Rabeh, öncelikli düşüncelerinin hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin aileleriyle olduğunu belirterek, ailelerin yaşadığı acı ve öfkeyi paylaştığını ifade etti. Belediye Başkanı, polis ve adli makamların olayın tüm yönlerini en kısa sürede aydınlatmasını beklediğini belirterek, saldırının faillerinin tespit edilmesini, yakalanmasını ve adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Rabeh ayrıca, güvenliği sağlamak ve yeni bir gerilimin yaşanmasını önlemek amacıyla Yvelines Valiliğinden Trappes’te görev yapan polis memuru sayısının artırılmasını talep etti. Trappes sakinlerine birlik ve sağduyu çağrısında bulunan Rabeh, kentte yaşayanların bu tür şiddet olaylarına alışmaması gerektiğini vurguladı.

Soruşturmanın seyri merak ediliyor

Versailles Ceza Soruşturma Dairesi tarafından yürütülen soruşturmanın, saldırının tüm ayrıntılarını ortaya çıkarması bekleniyor. Adli makamların özellikle saldırının kesin nedenini, tutuklanan 29 yaşındaki şüphelinin olaydaki rolünü ve saldırıya başka kişilerin karışıp karışmadığını belirlemeye çalıştığı bildirildi.

Trappes’te 8 Eylül Salı günü de silah seslerinin duyulduğu yönündeki bilgiler, bölgede yaşanan gerilimin sürdüğüne ilişkin endişeleri yeniden gündeme getirdi. Yetkililerin soruşturması devam ederken, olayların birbiriyle bağlantılı olup olmadığı ise yapılacak adli çalışmaların ardından netlik kazanacak.