PARİS’TE POLİSİN DUR İHTARINA UYMAYAN TÜRK SÜRÜCÜ POLİS KURŞUNUYLA YARALANDI

Paris’te polisin dur ihtarına uymayan ve kullandığı arabayı polislerin üzerine süren Türk sürücü göğsünden ağır şekilde yaralanan Z.K adlı sürücünün hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.Paris’in banliyösü Creteil’de sabah saat 2 civarında, kullandığı arabayla birden çok trafik kuralını ihlal eden sürücü polisin aracı durdurmak üzere yola kurduğu barikatı aşıp dur ihtarı yapan polislerin üzerine sürdüğü aracıyla bir polis memurunu ayaklarından yaralayan sürücü bir başka polisin açtığı ateş sonucu göğsünden ağır şekilde yaralanan Z.K adlı sürücünün hayati tehlikesi bulunduğu açıklandı.

Fransız haber kaynaklarına göre Sabah saat 2 civarında meydana gelen olayda, daha evvelden polis tarafından tanınan sürücü spor Audi Sedan marka aracıyla yolda trafik kurallarını bir çok kez ihlal etmesi üzerine polisin aracı durdurmak üzere kurduğu barikatı aşıp polislerin üzerine sürdüğü aracıyla bir polis memurunu bacaklarından yaralaması üzerine diğer polisin açtığı ateş sonucu ağır şekilde yaralanırken araç 150 metre ilerde durduğu kaydedildi.

Creteil savcılığının Fransız basınına yaptığı açıklamaya göre Z.K. adlı araç sürücüsünün oturduğu koltuğun altında 50. Bin Euro’ya yakın para bulunduğu, araçta bulunan ismi açıklanmayan diğer iki kişinin polis tarafından gözaltına alındığını yazan Frınsız basını, Créteil savcılığı, kamu yetkisini elinde bulunduran bir kişiyi kasıtlı olarak öldürmeye teşebbüs, kurallara uymayı reddetme ve kara para aklama nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığı açıklamasını yazdı.