PARİS’TE SURİYELİ BİR KİŞİ TÜRK VATANDAŞI ÖLDÜRDÜ

Paris’te Suriyeli Genç Bir Türk’ü Tabancayla vurup öldürdü.Paris’te Suriyeli bir kişi kız kardeşiyle evlenme hazırlığında olan 44 yaşındaki Türk’ü silahla vurup öldürdü. Fransa’nın başkenti Paris’in Kuzey banliyösü Bonneuil-en-France’da yaşanan 44 yaşındaki Türk vatandaşı birlikte yaşadağı Suriyeli 23 yaşındaki kadının erkek kardeşi tarafından 14 Kasım Pazar günü akşamı evinin önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Fransız gazetesi Le Parisien de yer alan habere göre, Pazar akşamı saat 19 sularında Suriyeli nişanlısıyla birlikte evinden dışarı çıkan Türk vatandaşı D.Y. evinin önünde birlikte yaşadığı Suriyeli kadının kardeşinin silahından çıkan kurşunların hedefi olan D.Y olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Le Parisien gazetesinin verdiği bilgilere göre evlilik aşamasında olan Türk vatandaşı D.Y ile Suriyeli kadının kardeşinin bu evliliğe karşı olduğunu yazan gazete, Suriye genç kızın kardeşi Türk’ün yaşadığı evin yakınına pusu kurup kız kardeşiyle birlikte yaşayan D.Y’nin evden dışarı çıkmalarını beklediği ve evden dışarı çıkmalarıyla birlikte kullandığı aracını hızla evin önüne sürmüş.

Erkek kardeşinin geldiğini gören 23 yaşındaki Suriyeli genç kız hızla olay yerinden kaçarken, katil zanlısı silahını D.Y’ye doğrultarak soğukkanlı bir şekilde silahındaki bir şarjör mermiyi kızkardeşiyle evlenmesini istemediği D.Y.’nin üzerine boşaltan zanlı aracıyla olay yerinden uzaklaşmış.

Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden mermiler in sonucu D.Y. kanlar içinde yere düşen Türk vatandaşı, çevrede silah sesi duyulması üzerine komşuları olaydan polisi haberdar etmişler ve olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede kafasına iki ve vücuduna aldığı kurşununlar sonucu D. Y.’nin hayatını kaybetmiş olduğu anlaşıldı.

Polisin yaptığı incelemede sonucu olay yerinde 8 boş kovan bulundu. İşlediği cinayet sonrası kaçan ve Marsilya’da yaşadığı belirtilen katil zanlısının bulunması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Polis’in Le Parisien gazetesine veridği bilgiye göre

Evliliğine karşı çıkan Suriyeli kızın erkek kardeşinin silahlı saldırısında yara almadan kurtulduğu ama olayın şokunu üzerinden atamadığı belirtilmiş. Öte yandan D.Y. ile nişanlısı Suriyeli kızın kısa bir süredir aynı evde yaşamaya başladıkları ifade edildi. Ağustos ayında kendilerini ölümle tehdit eden Suriyeli kızın kardeşinden şikayetçi oldukları belirtilirken çiftin evlilik hazırlıkları yaptıkları haberde yer aldı.