MİNE SAVAŞ’IN YAZDIĞI ” YILDIZLAR SÖNDÜ ”  ROMANI

Bir dost yazdığı bir romanı imzalayıp bir başka dostumuzla göndermiş. Elime ulaştığında ilk dikkatimi çeken kitabın ismiydi « Yıldızlar Söndü « Emekli öğretmen Mine Savaş hanımın kaleme aldığı 280 sayfalık bir roman, yazarın ilk romanıymış, zevk ile keyifle okudum. 280 sayfalık bir roman, yaşanmışlıklar ve anılar dışında tam bir kelime hazinesi, günlük yaşam konuşmalarımızda unutup da kullanmadığımız o kadar çok kelime var ki, hepisi hatırlayıp özenle tekrarladığımız kelimeler ayrı ve farklı bir zenginlik.

Mine hanım romanı yazarken, kendisinin olduğu gibi okuyucuyu da daldan dala atlatıp konudan konuya geçiş yaptırıyor. Haliyle her sayfa çevrildiğinde yenive bir başka yaşanmış hayatın yaşanılmış olanı okuyorsunuz.

Göç var, haliyle göç olunca bolca da gurbet çıkıyor karşınıza, umut var ? Umudun olduğu kadar umutsuzluğun yaşandığına şahit oluyorsunuz. Şimdiki zamana göre teknolojiden yoksun ilkel bir hayat yaşanıldığını farkediyorsunuz ama, insanların yaşantılarında mutluluklarını gözardı edemiyorsunuz. Az ile yetinen ama huzurlu mutlu insanlar

Karadenizin yaylalarından, sahillerinden Paris’in bol ışıklı caddelerinde yürüyüp boz bulanık akan Seine kıyılarında dolaşıyorsunuz romanı okurken, kimsesizliği yaşamak da var. Hatta sahipsizller mezarlığına da düşüyor yolunuz Paris’te . Romanı okumanın dışında tut ki yaşıyorsunuz. Beyninize yüreğinize sağlık kaleminize kuvvet Mine hanım, dilerim gelecek yıllarda daha başka romanlarınızı okupak nasip olur.