FRANSA’DA AŞI KARŞITI GÖSTERİDE IRKÇI SLOGAN

Cumartesi günü Paris’te düzenlenen aşı karşıtı gösteri sırasında sağlık pasaportu karşıtı göstericilerin arasında bir göstericinin taşıdığı Yahudi karşıtı pankrat güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Polis söz konusu pankratı taşıyan kişi hakkında ırkçılık çağrışımı yapan pankrat dolayısıyla kişi hakkında adli işlem yapıldı. Aynı benzeri pankratın benzerinin Metz kentindeki gösteride de taşındığı belirtildi.

Son haftalarda düzenlenen aşırı karşıtı gösterilerde sağ aktivistler ve komplocu çevreler arasında popülerlik kazanan bu anti-Semitik slogan. Sorgulama amacı güdüyor. Yahudileri medyayı ve hatta dünyayı kontrol etmekle itham ediliyorlar. Pandeminin kökeninde Yahudilerin olduğunu Coronovirüs çıkar sağlamakla suçluyorlar.Polis emniyet müdürü bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu işaretlere tepki olarak, bu “ırkçı nefrete alenen kışkırtma” gerçeklerini mahkemelerin dikkate aldığını bunun suç niteliği taşıdığını belirten emniyet müdürü, bu pankartı taşıyanların bir yıl hapis ve 45 bin Euro para cezası ile cezalandırılacağını açıkladı.

Cuma günü, Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, aşı karşıtı gösterilerle ilgili olarak yaptığı açıklamada “bazen son derece şüpheli, hatta tamamen pis ve komplo kokan ” sloganları, aşı ve sağlık karşıtı protestocuları sert bir dille kınadı ve onları yüzlerce aşısız kişinin hastaneye kaldırıldığını belirtti ve gerçeklerle yüzleşmeye çağırdı.