PARİS’TE BİR TÜRK DAHA BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Paris’in Banliyösü Bonneuil-sur-Marne Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürüten Deniz Öztorun, Belediye Başkanı Patrick Douet’in sağlık sorunu nedeniyle görevi bırakması üzerine Türkiye doğumlu Öztorun, seçilmişler tarafından Bonneuil-Sur-Marne Belediye Başkan yardımcılığı görevinden Belediye Başkanlığına seçildi.

Patrick Douet, 17 yıl boyunca Bonneuil-sur-Marne Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş ve son yapılan seçimlerde yeniden seçilmişti. Başkanlık görevini yürütemiyecek durumda rahatsız olan Douet, görevi bırakması üzerine, belediyenin seçilmişleri tarafından Deniz Öztorun’u, Patrick Douet’in yerine belediye başkanı olarak seçtiler.

Belediye başkanlığı görevini devrelan Deniz Öztorun,” Patrick Douet, benim arkadaşım, yoldaşım, o benim eğitmenim, belediye başkanım, onun görevini üstlenmem benim için büyük bir onurdur ” şeklinde konuşan Öztorun, Bonneuil-sur-Marne Belediyesinin daha evvel ki başkanları Henri Arles, Bernard Ywanne ve Patrick Douet gibi ben de bu kasabada tüm yaşayanların belediye başkanı olacağım ve tüm enerjimi kamu hizmetine harcayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın ” dedi.

Başta Covid-19 sağlık krizi ile ekonomik ve sosyal krizin arttığı ve Bonneuil-sur-Marne de yaşayanların tümünün zarar gördüğü bir dönemi yaşıyoruz. Bu nedenle, daha evvelki mevkidaşlarım gibi halk ile bağlantı kurup, bu krizden birlikte çıkmanın yollarını arayacağız ve bu zorlukları birlikte atlatacağız. Ayrıca meslektaşlarıma bana güvendikleri için onlara bir kere daha teşekkür ediyorum ” dedi.