SOSYOLOG PROFESÖR NUR VERGİN’İ DE KAYBETTİK.

Siyaset ve Din Sosyoloğu Prof. Nur Vergin Vefat etti. Acı haberi bir müşterek dostumuz verdi. 80 yaşında hayaat gözlerini yuman Prof. Vergin ile tanışıklığım Paris’te katıldığın Uluslararası konferanslarda olmuştu.

Paris’e her geldiğinde mutlaka arar sohbet etmek imkanımız olurdu. Genel olarak buluşma randevusunu Yükseköğrenimi gördüğü Paris Sorbonne Üniversitesi yakınında verirdi. ” Sormana gerek yok, benim için ısmarlayacağın kahve double expresso olsun “derdi. Çoğu zaman da araştırma yapmak için belge niteliğinde Türkiye’de kitap bulamamaktan yakınır, Fransa’dan sipariş ettiği kitapların da fiyatının yüksek olmasından yakınırdı.

Son zamanlarda çok şeyi internet üzerinden takip etme kolaylığı bulduğunu belirtmişti. Bildiği bir konuda, karşısındaki konuşmacı yalan yanlış bir şey söylediğinde, araya girer ona muhakkak böyle olmadığını belgeli şekilde cevap verirdi. Katıldığı bir çok konferans da buna şahit olmuştum. Ne diyeyim, Nurlar için de yat değerli dostum Nur hanım.Ruhun Şad Olsun.