İMAM HASAN CHALGHUMİ, FRANSA DEVLETİ “RADİKAL İSLAMCILIĞI ” BİTİRMESİ İÇİN YALVARIYOR

Paris’teki İmam Hassen Chalghoumi Fransa devletine “Radikal İslamcılığı kovması” için yalvarıyor. İmam Hassen Chalghoumi, Hazreti Muhammed’in karikatürlerini ders verdiği sınıfta öğrencilerine, ifade özgürlüğü tarifini yaparken göstermesi üzerine 18 yaşındaki Çecen asıllı Fransa’ya iltica etmiş bir Rusya vatandaşı tarafından başı kesilerek katledilen Fransız öğretmenin görev yaptığı okula yanında bir düzine imam ve Yahudi yazar Marek Halter ile birlikte dua etmeye gitti.

Olay yerinde konuşan imam Chalghoumi « Korku taraf değiştirmeli « dedi. keşklinde konuşan Drancy banliyösündeki cami’nin imamı Hassen Chalghoumi, bu suçlara eşit bir adalete ihtiyacımız var ”dedi. Devlet radikal İslamcılığı ülkemizden çıkarmalı. Yeraltına inmiş dahil olsalar onları saklandıkları yerde onları bulup ortaya çıkarın. Şimdi hesaplaşma zamanı, ”diye haykırdı.

Öğretmen Samuel Paty’nin hayatına mal olan terörist suikasttan dört gün sonra, bir düzine imam ve yahudi asıllı yazar Marek Halter ile birlikte, öğretmenin görev yaptığı okula uğrayan ve onlarca puket ve demet çiceklerin konulduğu çiceklerin yanına bir buket koydu ve sembolik olarak “şehitlerin” “ruhu” için dua etti. “Din adına ailesinden ve dinimizde peygamber olanlardan af diliyorum. Samuel Paty hoşgörüyü öğretti. O bir şehittir. Bir kişinin, hatta peygamberin imajı için bile kafasının kesilmesi mümkün değildir “diyen Hassen Chalghoumi, kendisine” ölüm tehditleri gönderildiğini ” bu nedenle şikayette bulunduğu polis karakolundan çıkıp buraya geldim “dedi.

İmam Hassen Chalghoumi, ” Soruşturması yapılan, vaizlerinden biri olan Abdelhakim Sefrioui de dahil olmak üzere, Cheikh Yassine kolektifinin “cumhuriyet karşıtı güçlerine” karşı suç işlemekten sorumlu olan Müslüman’dan bahsediliyor. “Nefreti, ırkçı ve Yahudi karşıtı söylemi olduğunu iddia ediyor. Fransa İslamı değil, siyasi irade ve sivil toplum en şiddetli tepki göstermezse ülkemizi iç savaş riskine sokan İslamcıların İslamıdır. Devlet otoritesi, bu iğrenç suçların üstesinden gelin ”diye yalvardı.

Fransa’nın ” şiddete biraz fazla alışık” olduğuna  da dikkat çeken imam Chalghoumi, cezaevlerinde “gerçek” din görevlileri ve mahallelerde gençlerle “fikir özgürlüğü” ve “kardeşliği” anlatmak için “konuşan” “gençler” çağrısında bulundu. “Bize ve topluma zarar veren” İnternet ile ilgili olarak, GAFA’yı (Google, Apple, Facebook ve Amazon) “uyanmaya” çağırdı çünkü “binlerce hayat” tehlikede “.Şeklinde konuştu.

Bu sembolik olarak da olsa olay sonrası kısa bir süre zarfında insanları bir araya getiren Marek Halter, yanına yaklaşan ve olaylardan dolayı “kızgın bir adam” duyduklarına sevindi. “Son birkaç gündür gördüğümüz her şey yeterli değil. Fransa şiddete biraz fazla alıştı. Umarım yıl sonuna kadar 100.000 Müslümanı Cumhuriyet Meydanı’nda yeniden bir araya getiririz. ” Dedi.