FRANSA’DA BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN’İN KATİLİ ÇECEN ÇIKTI

Fransa’da Tarih öğretmenini başını keserek öldüren Çeçen Çıktı. başkent Paris’in banliyösü Conflans-Saint-Honorine’de bulunan bir okulun yakınına aldığı bir ihbar üzerine giden polis ekibi başı kesilerek öldürülmüş bir kişinin cesediyle karşılaştı.Yerel saat ile 17 sularında meydana geldiği tahmin edilen olay polisin yaptığı inceleme sonucu başı kesilerek öldürülen kişinin kolejde tarih öğretmenliği yapan Samuel ismindeki öğretmen olduğu öğrenildi.

Öğretmeni öldürdüğü belirlenen kişi Val d’Oise bölgesindeki Eragny beldesinde elinde bıçakla dolaşan bir kişinin görüldüğü ihbar alan polis ekipleri belirtilen yeri çember içine alıp operasyon düzenledi. Elinde bıçaklı kişi polisin tüm ikazlara rağmen teslim olmadığı bildirildi. Saldırgan bir tavır sergileyen bu kişi polis tarafından etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ölü ele geçirilen kişinin tahmini 18 yaş dolayında ve Çeçenistan asıllı göçmen olduğu belirtildi.

Boğazı kesilerek öldürülen Samuel adlı öğretmenin ders verdiği sırada öğrencilere Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed karikatürlerini gösterdiği söyleniyor. Fransız basınında yer alan ve polis kaynaklarına atfen verilen habeer göre başı kesilerek öldürülen öğretmenin geçtiğimiz günlerde fikir özgürlüğü dersi sırasında öğrencilere Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed karikatürlerini gösterdiği belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmayı Terörle Mücadele Birimi üstlenirken, ölü olarak ele geçirilen kişinin öldürülmeden evvel öğretmenin kesik başını telefonuyla video kaydı yapıp sosyal medya üzerinde paylaşım yaptığı belirtildi. Paylaştığı video görüntülerinde “Allah Merhametlidir” sözleriyle konuşmaya başlayan kişi olayı üstlendiği kaydedildi.

Öldürülen teröristin yayınladığı videoda “Kafirlerin lideri Macron’a, senin cehennem köpeklerinden birini öldürdüm” sözlerini sarfetitği belirtildi. Olayla ilgili olarak İçişleri Bakanlığında bir kriz masası oluşturuldu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Başbakan Jean Castex İçişleri Bakanlığına giderek Kriz Masası yetkililerinden bilgi aldığı öğrenildi.