TATİL YAPTIĞINIZ ÜLKEDE SAKIN TAKLİT ÜRÜN SATIN ALMAYIN

Fransa’da yaşayıp tatilden dönenler, tatil dönüşü tatile gititğiniz ülkelerde ucuz bulup dünyaca ünlü markaların sakın ola sahtesini ucuz diye satın alıp getirmeyin. Yoksa size Fransa’da ucuz diye satın aldığınız kopye marka ürün size elli katına maal olabilir.

Fransa’nın Mulhouse kentinde bir genç omzunda gerçek olmayan kopye yani sahte Louis Vuitton çantasıyla jandarma tarafından yakanaldı. Çünkü jandarma bir gence baktı bir de omzundaki Louis Vuitton çantaya, gencin o çantayı almaya bütçesinin yeterli olmadığını ilk bakışda anlayan jandarma 18 yaşındaki durdurup üzerindeki çantayı kontrol etmesi sonucu, sahte çantayı taşıyan genç, sahte Louis Vuitton çantayı Marsilya’da bir sokak satıcısından 15 Euro satın aldığını söylemesi üzerine sahte ürün satın almaktan 300 Euro para cezası kesilmişti.

Jandarmanın taklit ürünü bile bile satın aldığı için kestiği 300 euro para cezasını o an ödüyecek parası olmayan genç, daha sonra evine gönderilen ödeme tebligatını da görmemezlikten gelmiş olması bu kişiye çok pahalıya maal oldu. Kesilen cezayı ödemediği için mahkemeye çıkarılan genç marka sahibi firmanın izni olmadan taklit bir ticari markayı kullandığı için

Mulhouse kentinde İslah mahkemesinde hakkında açılan dava duruşmasına katılan genç. Herhangi bir sabıka kaydı bulunmadığı göz önünde bulunduran mahkeme sonunda Louis Vuitton şirketine 300 Euro para cezası, 300 Euro tazminat cezası verildi. Buna ilaveten sabit usul ücretleri eklendi. Ödemesi için sahte çanta kullanan gence 700 Euro’nun üzerinde bir ödeme faturası çıkarıldı. Siz siz olun, ben bilmiyordum aldım diye düşünmeyin ve tanınmış bir marka’nın kopyesini sakın satın almayın.