FRANSA’DA BİR İŞ VEREN DIŞLADIĞI ÇALIŞANI İÇİN 50 BİN EURO TAZMİNAT ÖDEYECEK

Fransa’da çalıştığı iş yerinde işveren tarafından dışlandığını iddia eden bir çalışan, işverene karşı açtığı davayı kazandı 50 euro tazminat aldı. Çalıştığı parfüm şirketinde iş veren tarafından dışlanarak işe yaramaz bir çalışan konumuna düşürülüp istifaya zorlanan bir çalışan, iş yerinde boş oturmaktan ve kendisine uygulanan psikolojik baskıdan sıkılan ve bunalıma giren Frédéric Desnard adlı parfüm şirketi çalışanı, zaman içinde intihar etmeyi bile düşündüğünü belirtip çalıştığı şirketi mahkemeye verdi.

Le Monde gazetesinde yer alan habere göre, Fransa’da sıra dışı bir dava olarak nitelenmiş olsada sonuç olarak iş veren dışladığı çalışan işçisine 50 bin euro tazminat ödeme cevasına çarptırıldı. Lüks bir parfüm üreticisi olan Interparfums şirketinde çalışan 48 yaşındaki Desnard, çalıştığım iş yerinde varlığımla yokluğum belirsizdi, bu durum beni psikolojik olarak bunalıma itti. İş yerinde yaşadığı süreci iş veren tarafından bir nevi aşağılandığımı düşündüm. Günlerce kendi kendimi yargıladım ve ben bu durumu hak etmediğim için bunalıma girdim. Psikolojik sorunlarım yüzünden işe gidemedim ve iş verenin de beklediği bu durumdu ve benim işime son verdi. Mahkemede tanık olarak dinlenen iş yeri çalışanlarından mesai arkadaşı, “yapacak iş verilmeyip dışlanan Desnard’ın depresyona girdiğini ve ara sıra intihat etmekten söz ettiğine tanık olduğunu ” söyledi.

Mahkeme Desnard’ı haklı bulou ve çalışanına iş yerinde psikolojik baskı uygulayan şirket sahibinin 50 bin euro tazminat ödemesine karar verdi. Le Monde gazetesinin haberine göre Fransa’da çalışıp Maaşlarını alan ancak çok az iş verilerek dışlanan çalışanların bu şekilde istifa etmeye zorlandığını biliniyor şeklinde kaydetti.