PARİS’TE ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE FLOYD CİNAYETİ KINANDI

Fransa’da başkent Paris’teki ABD Büyükelçiliği önünde ABD’de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd için gösteri düzenlendi. Fransız Polisi tarafından çelik bariyerlerle kapatılan ABD Büyükelçiliği önünde Paris’te gösteri yasağına rağmen
ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu Concorde Meydanı’nda toplanan binlerce eylemci, polis şiddetini ve ırkçılığı kınadı.Eylemciler, “Floyd için adalet”, “Adalet yoksa barış yok” sloganları attı. Irkçılık karşıtı pankrat taşıyan göstericiler, ırkçılığa karşı yeterli adım atmaması nedeniyle Fransız hükümetine de tepki gösterdi. Bir kaç gün evvel Paris Adliyesi önünde Fransız Polis arabasında ölen Siyahi genç Adama Traore için de adalet isteminde bulundular.
Polisin Concord meydanından tarihi Madeleine kilisesine giden caddeyi polis araçlarıyla barikat kurup kapattı.Bunun üzerine Polis ile göstericiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.Polis güvenliği sağlamak üzere barikat kurduğu sokağa Toma getirdi, göstericiler Toma’nın üzerine çıkıp bankrat açtılar. ABD’nın protesto edildiği Paris’teki gösteriye Sarı Yeleklilerin de destek verdiği görüldü. Alınan tüm güvenlik önlemlerinden dolayı gösteri olaysız olarak dağıldılar.