FRANSA’DA İNTİHAR OLAYLARINDA BÜYÜK ARTIŞ VAR

Yapılan bir araştırmaya göre, İntihar olaylarının her geçen yıla oranla artışı Avrupa ülkelerinde olduğu açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü, intihar oranları dünya ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladığı açıklamasında, her yıl 1 milyondan fazla insanın ölüm nedeni olan intihar vakaları Avrupa’da olduğuna dikkat çekilirken, intihar olaylarının en fazla olduğu ülke olarak Fransa’yı gösterdi.
Dünya Sağlık Örgütü, yapılan araştırmaya göre dünya genelinde ortalama her 100 bin kişiden 10.5’i intihar ederek yaşamına son verdiği belirtildi. Avrupa’da bu rakam 100 bin kişide 12.9 dolayında olduğunu açıkladı. Araştırmaya göre, yılda ortalama 800 bin kişinin intihar ettiği, her 40 saniyede bir kişinin hayatına son verdiği saptanırken, Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rapor göre Avrupa’daki yüksek intihar olayı oranlarını şöyle açıkladı. Her 100 bin Avrupalıdan 12.9’u intihar ederken, dünya genelinde bu sayı 10.5. gösterildi.
En çok orta yaşlı ve işsiz kadınlarda görülen intihar sayısının 2030 yılına kadar dünya çapında iki kat artacağı iddia ediliyor ve ölümlerin yüzde 12’sinin intihar edenlerin oluşturacağını ön görüyor. Her yıl 1 milyondan fazla insanın ölüm sebebi olan intihar vak’alarının rekoru Avrupa ülkesi Fransa’da olduğuna dikkat çekilen araştırmada. Her yıl yaklaşık 9 bin kişinin intihar ederek yaşamına son verdiği, bu artış karşısında Fransa devlet otoritelerinin intihar olaylarının nedenini araştırıp buna çözüm üretmek için çalışmalar yapmaşa başlatıldığı kaydedildi.