CHRİSTİAN DİOR’UN; ÜRETECEĞİ PARFÜMÜ MÜŞTERİ BELİRLİYOR

Dünyaca ünlü Christian Dior firması gelecek yıllar için üretmek istediği parfümleri oluşturan hammadeleri müşterilerine koklatarak geleceğin parfümünü üretecek. Hafta sonu Dior’un parfüm mamüllerinin satıldığı Saint-Honore sokağında bulunan mağazasında öğleden sonar düzenlediği resepsiyonda parfüm hammaddeler resepsiyona katılanlar tarafından koklanıldı ve beğenilenler sırasıyla not edilip görevliye teslem edildi.
Parfüm hammaddesi olarak naturel bitki özleri ile portakal,limon , mandalina gibi narenciye türünün yanısıra odunsu kokular , sedir ağacı, vanilya gibi kaliteli bir hammadde elde etmek için meyvelerden, bitkilerden, doğanın kokusundan gibi kokular içeren hammaddelerin bulunduğu cam kavonazların içindekiler koklandı ve beğenilenler bir bir not edilerek, gelecek yıllarda parfüm olarak üretilmesi böylece belirlenmiş oldu.
Güzel kokma isteği ilk çağlardan günümüze kadar parfümlerin üzerinde çalışılmasına sebep olmuştur. Ortaçağ ile birlikte sabun ve koku kullanımı gelişmiş olup Parfümün gelişimi 17. yüzyılda Fransa’nın Grasse kentinde, doğu ülkelerinin egzotik kokularının da etkisini taşıyarak devam etmiştir. Daha sonraları parfüm yapımına değişik kokular da eklenmiştir. 20. yüzyılda ise parfüm başlı başına bir sektör haline gelmiştir. Ayrıca parfümlerin kokuları kadar şişelerinin tasarımları da öne çıkmaya başlamıştır. Günümüzde parfüm artık herkesin günlük hayatta kullandığı vazgeçilmez tüketim maddeleri arasında yer alıyor. Esans hammaddeleri iki ana gruptan oluşuyor. Natürel ve sentetik. Natürel hammaddeler doğada bulunan bitki ve hayvansal ürünlerden destilasyon ya da ekstraksiyon gibi yöntemlerle elde edilir. Sentetik ürünler ise kimyasal reaksiyonlar sonucu elde ediliyor. Esansları, koku özelliklerine göre sınıflandırmak gerekirse, çiçek kokuları, meyve kokuları, baharatlı kokular, tahtamsı kokular gibi…