YAZAR NEDİM GÜRSEL PARİS’TE ‘ PİRAMİTLERİN GÖLGESİNDE ‘ KİTABINI İMZALADI

Paris’te yaşayan yazar Nedim Gürsel “ Piramitlerin Gölgesinde “ adlı kitabını Fransız okurlarına imzaladı. Paris’teki Da Vinci Art Galeride düzenlenen imza günü yazar Gürsel, kitabını imzalarken okurlarıyla kitap ve Mısır’daki Piramitler üzerine sohbet etti.
Yazar Gürsel, firavunlar döneminden günümüze, eski Mısır mitolojisinden Nobel Ödüllü yazar Necip Mahfuz’un Kahire’sine doğru eşsiz bir yolculuğa çıkmadan evvel ki düşünceleriyle, Piramitlerin gölgesine oturup geçmişi ve Dini inancın kaynağını araştırıp kendince sorgularken Nil Nehri boyunca eski uygarlıkların izini sürmenin gizemini anlatıyor. Karşımda bir taş yığını yoktu yalnızca, binlerce yılın içinden gelip göğe yükselen, görkemli ve ezici bir anıt mezar vardı. Bu akıl almaz yapının gölgesinde oturdum uzun süre. Eskinin olağanüstü günlerini, tarihin derinliklerine gömülmüş olayların Nil Nehri gibi ağır aksak akışını seyre koyulduğunu ifade ediyor yazar Nedim Gürsel.
Tarihte yenen ve yenilenleri, kayıklarına binmiş ölülerin tanrıların eşliğinde öbür dünyaya geçerken belki de son kez bu manzarayı seyrettiklerini düşündüm. Derken gölgeler uzadı, birden kızıla kesti dünya. Taşlar kararmaya başladı. Akşam alacasında renkler soldu. Ve Gize’de yine gün akşam oldu. Şeklinde yorumluyor. Piramitler arasındaki dolaşımını.