FRANSA DİTİB GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Fransa DİTİB Fransa’nın başkenti Paris’te Türk vatandaşlarına yönelik iftar programı düzenlendi. Paris Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Paris Şubesi’nde düzenlenen iftara başta Paris Büyükelçimiz İsmail hakkı Musa olmak üzere, Türkiye’nin OECD Nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Erdem Başçı, Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin, Konsolos Müslüm Aygün, Konsolos Fatma Sağlıcak, Paris Din Hizmetleri Müşavir vekili Strazburg Din Hizmetleri Ataşesi Dr. M. Fevzi HAMURCU, Paris Din Hizmetleri Müstakbel Ataşe Hüseyin Avni Pöge, Paris ve çevresinde görevli Din görevlileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.Öncesi Kur’an-ı Kerim Tilavetini Paris Din Hizmetleri Ataşe Vekili İlhan Sarıkülçe okudu ve Paris Din Hizmetleri Müşavir vekili Strazburg Din Hizmetleri Ataşesi Dr. M. Fevzi Hamurcu, davetlileri selamladı. ve iftar yemeğine katılanlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Proğram çerçevesinde, Kur’an-ı Kerim Tilavetini Paris Din Hizmetleri Ataşe Vekili İlhan Sarıkülçe okudu. İftar vaktinin geldiğini DİTİB Merkezi Camii Din Görevlisi Hasan Gökmen okuduğu Akşam ezanıyla duyurdu. Davetliler oruçların açtılar ve daha sonra yemek duası okundu. Davetliler arasında bulunan Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, proğramda belirtildiği üzere, iftara iştirak eden davetlileri kısa bir konuşma yaptı.
Büyükelçi Musa “Değerli vatandaşlarımız, hanımefendiler, beyefendiler hepinize iyi akşamlar diliyorum. Afiyet olsun diyorum. Allah orucunuzu kabul etsin diyorum. Bu ilk ramazanımız, bu vesileyle sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, bu akşam çok güzel bir organizasyona imza attı. Başka organizasyonları da bu şekilde çok etkin düzenli tertipli geniş katılımlı bir şekilde başarıyor ve gerçekleştiriyor. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim hasbelkader Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin buradaki temsilcileri olarak şiarımız şu dedi.
Benim öyle, Başkonsolusumuzun öyle yardımcılırının da öyle ekiplerimizin öyle Müşavirlerimizin öyle, vatandaşa hizmeti götürürken Fransa’daki yaşayan vatandaşlarımız için hizmeti götürürken gözünün rengine, saçının uzunluğuna kıyafetine bakmayız. Dünya görüşüne de bakmayız. Bir şartımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu milletin birliğine dirliğine bekasıyla meselesi olmayan herkese kapılarımız sonuna kadar açıktır. Tekrar Hoşgeldiniz diyorum Diyanet İşleri Türk İslam Birliği adına, bu konuşmama katlandığınız için sağ olun var olun”. Dedi.Fransa DİTİB’in geleneksel iftar yemeği organizasyonunu eksiksiz yerine getirmek için misafirleri güleryüzle karşılayan yöneticiler, Selahattin Palandöken, Seçkin İlhan, Mustafa Çelebi Veli Öztürk ve Nejdet Karataş,yine davetlileri güleryüzle uğurladılar.Fotoğraflarla vatandaşlarımızın Fransa DİTİB’in Geleneksel İftar Yemeğinde buluşması.Paris (Tan-Sar) www.hodrimeydan.net