RENNES; SAİNT GREGOİRE LİONS CLUB’Ü TÜRKİYE’DEKİ DEPREM YARDIM GALA GECESİNDE TEK YÜREK OLDU

Suriye ve Turkiye, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem, 50 binden fazla can ve mal kaybına neden olan depremin yaralarını sarmak üzere mağdur olanlar vatandaşlarımıza Fransa’nın Rennes Şehrinde faaliyet gösteren iş insanı İbrahim Kotan ve oğlu Selim Kotan organizasyon destek verdiler. Lions Club Saint Gregoire Rennes ve genç Léo Club Rennes-Emeraude Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen yardım galası 12 Mayıs 2023 Cuma günü Rennes’deki Le Comptoir Vénitien, adlı restoran da gerçekleşti. Gala gecesinde üyeler ve misafirler duyarsız kalmadı. Depremde mağdur olan insanlara destek için düzenledikleri akşam yemekli gala gecesinde dikkat çeken bir detay vardı. Konukların oturacakları yemek masaları isimlendirilmişti. 12 ismin yazılı olduğu masalar Sırasıyla, Türkiye’den Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Türkiye’nin dünyaca tanınan tatil beldesi Bodrum isimleri dikkat çekerken, Suriye’den başkent Şam, Halep, Rakka, Homs kentlerinin isimleri yazılıydı, Lobicilik ve diaspora anlamında ön plana çıkartılmıştı. Ev sahibi Rennes, Dinard, Saint Malo yazılı masalar bulunuyordu.
Düzenlenen yardım galası gecesinde, çeşitli sportif eşyalar açık arttırma yoluyla satışa sunuldu. Depremzedelere gelir elde etmek için acık arttırmaya konulan eşyalar arasında Fransa Milli Futbol takımında ve diğer Fransız kulüplerinde oynamış bazı oyuncuların giydikleri imzalı formalar, arttırma yoluyla satışa sunuldu. Satışa sunulan futbolcuların formaları ve diğer eşyalar depremzedelere yardım olması için hepsi satıldı.Ünlü ressam Michel De Alvis’in tablosunu İbrahim Kotan satın alırken, gala yardım gecesinin organizasyonunda destekte bulunan Rennes’deki Türk İş adamlarımızdan İbrahim Kotan, UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda Fenerbahçe futbol takımıyla Rennes futbol takımının İstanbul’da oynadığı maç için hazırlanmış olan iki kulübün isminin yazılı olduğu flama İş adamı Sayın Kotan, Tarafından açık artırma üzerinden satışa sunulan eşyaları mezat Komiseri Pierre-Guillaume Klein gerçekleştirilen flama açık artırımada 1950 Euro’ya satıldı.
Geceye katılım sağlayan bir cok iş insanı bürokrat ve politisyenler ile birlikte, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner’i takdimen Nantes Başkonsolosu Aslı Oral, Milli futbolcu Stade Rennais oyuncusu kaleci; Doğan Alemdar, bölge iş insanı Tolga Başol katılırken Lions Club kurucu başkanı bayan Maryvonne Girault  ve başkan Baptiste Leclercq, gençlik Léo Club Rennes-Emeraude kulübü Landry CASSIGNEUL muhteşem bu gecenin mutluluğunu bir çok kez dile getirerek, İş insanı İbrahim Kotan ve katılıp destek verenlere insanlık adına teşekkürlerini sundu. Haberin Video Görüntülü Haberini İzlemek İçin Lütfen Aşağıdaki Ling Tıklayınız. https://www.hodrimeydan.tv/rennes