PARİS’TE GELENEKSEL KÜÇÜK İSTANBUL ŞENLİĞİ YAPILDI.

Başkent Paris’in 10’ncu semti Strasborg Saint Denis’te geleneksel olarak her yıl düzenlenen Küçük İstanbul Şenliği ilgi büyüktü. Bu sene ikincisi düzenlenen Küçük İstanbul Şenliği, her zaman olduğu gibi büyük ilgi gördü.
Gün boyu devam eden bayram şenliğinde kutlanan Küçük İstanbul Kültür Etkinliği, farklı Müzik grupları tarafından farklı dillerde seslendirilen şarkılar eşliğinde gün boyu devam etti.
Türk Mahallesi olarak tanımlanan Strasbourg Saint Denis semti, Anadolu, Arap, Balkan ve Afrika müzikleri çalınıp söylendi. Katılanlar coşku içinde dans edip gönüllerince eğlendiler.Paris’teki Türkiyeli Yurttaşlar Meclisi, Acort Culture derneği tarafından düzenlenen Küçük İstanbul Şenliği’nde Türkçe, Kürtçe, Yunanca, Arapça ve Ermenice dillerinde şarkılar seslendirildi.Türk Anadolu, Lübnan, Mağrib ve Afrika dans gösterileri yapıldı. Düzenlenen Şenlik için sahneye Assafir, Collectif Medz Bazar, Haidouti Orkestar, Makinu Ku Rata, Ruşen Filiztek, ZaZlooz adlı müzisyen grupları katıldı.Şenliğin düzenlendiği alana kurulan standlarda geçen yıllarda olduğu gibi bazı sosyal toplum kuruluşları üyeleri tarafından üretilen el zanaat ve işleri ile bazı yayım evleri kitap satışı yaptılar. Ayrıca, şenliğe katılanlar için Baklava, Börek ve Simit gibi yiyeceklerin satışı yapıldı. Paris’te Düzenlenen ” Küçük İstanbul Şenliğinden” Hodrimeydan Objektifine yansıyan Fotolar