FRANSA KÖPÜK KEBAP KUTU KULLANIMINI 1 TEMMUZ 2021 İTİBARİYLE YASAKLADI

Fransa’da genellikle kebap ve dönerciler tarafından siparişlerin konulmasında kullanılan polistiren üretim köpük kutuları çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle kullanımı yasaklandı. Ekolojik Dönüşüm Bakanı Barbara Pompili, yaptığı açıklamada, polistiren döner kebap kutularının kullanımına artık hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini açıkladı.

Bakan Pompili, polistiren üretimi olan köpük kutuların doğada 1000 yıl gibi bir sürede çözünen bu ambalaj kutular yerine çevreyi daha az kirletici alternatif ürünlerin alacağını ifade etti. Ayrıca Bakan Pompili, açıklamasında, Fransa’da her yıl 350 milyon, polistiren üretimi köpük kutu içinde kebap satıldığını bu demek oluyor ki her saniye 11kebap yenildiğini belirtti.

Bakan Barbara Pompili, Paris’teki bir döner kebap yerini ziyaret edip burada paket servis ambalajlarını gözden geçirip kendine kebap sipariş ettiği öğrenildi. Fransa’da polistiren köpük ambalajlara 2021 yılı başlangıcı Ocak ayında yasak getirildiğini dükkan sahiplerinin ellerinde bulunan stokları bitirmesi için 1 Temmuz 2021 tarihine kadar süre tanınmıştı.