MACRON’UN ELYSEE SARAYI’NDAKİ YEMEK DAVETİNE KATILANLARA SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Macron’un Elysee Sarayı’ndaki yemek davetine katılanlara suç duyurusu yapıldı.
Fransa’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayında düzenlediği akşam yemeğine katılanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Fransız basında yer alan haberlere göre, Macron, 16 Aralık Çarşamba akşamı Elysee Sarayında Başbakan Jean Castex’in de dahil olduğu 10’dan fazla davetlinin katıldığı bir akşam yemeği düzenlemişti.

Fransa Koronavirüs Mağdurları Organizasyonu ile çeşitli serbest meslek ve restoran sahiplerince kurulmuş bulunan Les Pendus dernekleri tarafından görevlendirilen avukat Fabrice Di Vizio, Cumhurbaşkanı Macron’un Kovid-19 için yaptırdığı test pozitif çıkması üzerine Paris kamu savcılığına, akşam yemeğine katılanlardan Başbakan Castex’in dışında yemeğe katılan davetliler hakkında başkalarının hayatını tehlikeye atmış olmaktan dolayı suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

Başbakan Castex için yargılama yetkisi bulunan Cumhuriyet Adalet Mahkemesine şikayette bulunan avukat Di Vizio, yayımladığı basın bildirisinde, aciliyet bulunmayan bir durumda yemek davetine katılmak Kovid-19 kısıtlamaları ihlal edilmiş olduğunu belirtti. Fransa ceza yasasına göre başkalarının hayatı tehlike arz eden durumda, 1 yıl hapis ve 15 bin euro para cezasına çarptırılıyor. Yemek davetinin, sokağa çıkma yasağı başladıktan bir kaç saat sonra bittiğine dikkat çekiliyor.