FRANSA’DA İŞ YERİ SOYGUNLARINDA ARTIŞ EV HIRSIZLIĞINDA DÜŞÜŞ VAR

Fransa’da son aylarda artış Coronavirüs Covid-19 salgınının yanı sıra hırsızlık ve suç oranlarında büyük artış olduğu açıklandı. Başkent Paris’te iş yeri soygunlarında büyük bir artış olduğu kaydedildi. Paris emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yılın ilk dokuz ayında işyeri ve şirket soygunları % 50,81 artmış.

Paris Emniyet müdürlüğüne göre, Temmuz ve Eylül ayları arasında 1.355 “ticari kuruluş ve şirket” soyuldu. Paris’te üçüncü çeyrekte işletme ve şirket soygunları 2019’un aynı dönemine göre yaklaşık % 60 arttı. Paris Emniyet müdürlüğü verilerine göre, Temmuz ve Eylül ayları arasında, geçen yıl 858’e (+% 57,93) karşı yaklaşık 1.355 “ticari kuruluş ve şirket” soygunu yapılmış.

Yılın ilk dokuz ayında iş yeri hırsızlıklar% 50,81 artarken, mesken hırsızlığında hafif düşüş olmuş (% -3.05). Bunun da başlıca nedeni, Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulanması ve tele travailler ( evden bilgi işlemle ) çalışma sistemi ev sahipleinin evlerinde olmalarından dolayı ev hırsızlıklarında düşüş olduğu belirtildi.

Hırsızlık olayları artarken, hırsızlık olayına karışan failler de aynı dönemde % 13,33 artışla 2019’a göre 82 daha fazla hırsız yakalanmış. Sokak şiddeti bu süre içinde artış göstermezken, Kötü niyetli olsun ya da olmasın fiziksel şiddet küresel olarak aile içi şiddet önemli bir artış (+% 6,79) dolayında bir artış kaydetilmiş olup. Covid-19 salgını sağlık kriziyle bağlantılı olarak, denetlenen iş yeri sayısı 1.069 yer ile “ bar ve benzeri işletmeler üzerindeki idari kontroller yaklaşık % 25 dolayında arttığı açıklandı.