FRANSA’DA CANIMIZ YANDI: POLİSTEN KAÇAN KİŞİ 2 TÜRK ÇOCUĞUNU EZDİ

Fransa’da trafik kontrolu sırasında jandarmadan kaçan 21 yaşındaki bir kişi, sokakta oynuyan amca oğlu 2 Türk çocuğuna çarptı. Çocukların biri hayatını kaybetti, diğer çocuğun ise ağır yaralı olduğu açıklandı. Fransa’nın Güney Batısındaki Lorient kentinde meydana gelen olayda, jandarmanın trafik kontrolünden kaçan ve ceza evinden yeni çıktığı öğrenilen 21 yaşındaki kişi, sokakta oynayan iki amca oğlu oldukları öğrenilen Türk çocuklarına çarpıp hızla kaçtığı belirtildi.
jandarmanın dur işareti yaptığı aracın şoförü 21 yaşındaki kişi, aniden arabayı çalıştırıp son sürhat kontrol noktasından kaçarken sokakta oynayan iki amca oğlundan birini araba ile duvar arasına sıkıştırmış ve diğerini sokağa açılan araba garaj kapısına fırlatmış. Duvara sıkıştırdığı 10 yaşındaki çocuk olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı 7 yaşındaki çocuk yoğun bakımda olduğu öğrenildi.
Jandarmanın takibe koyulduğu şüpheli, otobüs yolunda 130 km hızla olay yerinden kaçarken önce bir araca çarpıp daha sonra ise yol kenarında oynayan 2 Türk çocuğunu ezdiği ifade edildi. Kaza sonrası inerek yaya olarak kaçan şüpheli kişi izini kaybettirdi. Lorient kentindeki Türk vatandaşlardan edindiğimiz bilgiye göre, babası Fransız annesi Taylandlı olan 21 yaşındaki iki Türk çocuğunu ezen kişinin kimlik bilgilerine Polisin ulaştığı yakalanmasının an meselesi olduğu söylendi.