TÜRK VE AZERİ RESSAMLAR ESERLERİNİ: PARİS LOUVRE CARROUSEL SERGİLEDİ

Fransa’nın başkenti Paris’te geleneksel olarak her yıl Louvre Müzesi yanındaki Carrousel sergi salonunda açılan Uluslararası Güzel Sanatlar Fuarı’nda sanatseverler. Uluslararası alanda tanınan bir çok ressam ve heykel traşın birbirinden güzel ve anlamlı eserlerini izleme şansı buldu. Bu yıl ki sergiye, Türk ve Azerbaycanlı ressam ve heykeltraşlar özgün eserleriyle katıldılar.
Dünya sanat başkenti olarak tanımlanan Paris’te her yıl düzenlenen Güzel Sanatlar Fuarı’nın bu seneki bölümüne, güzel sanatlar alanında faaliyet gösteren sanat galerileri ile kişisel olarak kendi resim ve heykellerini sergileyen sanatçılar açtıkları kişisel stantlarda Parisli ve sergiyi görmeye gelen dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatseverleri kabul ettiler.
Çeşitli ülkelerden 700 yakın sanatçının katıldığı, 24-25-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşen, Güzel Sanatlar Fuarı’na Türk ressamların yanı sıra Azerbaycan, Kanada, Çin, Güney Kore, İsviçre, Slovenya, Norveç ve Japonya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, ABD gibi ülkelerden katılan sanat galerileri ile 2 bin metrekarelik alanda yapıtlarını sergileyen kişisel ressam ve heykeltraşlar, yaptıkları çalışmalarıyla büyük beğeni kazandılar.