PARİS’DEKİ DA VİNCİ ART GALERİDE RESSAM FÜSUN ÜRKÜN SERGİ AÇTI

Paris Da Vinci Art Galeride sergilenen ressam Füsun Ürkün açtığı sergideki resimleri izliyen sanatseverlerin çoğu kendilerine yabancı gelmeyen resimlerdeki görünüme aşina bir gözle bakarken bir kere de ressam Ürkün’ün gözüyle penceredeki dantel işlemeli perdelri ve onları ön plana çıkaran sevimli sarman gediler ile pencereye konun minik serçelerin mutluluğunu kendi ruhlarında yaşadıklarını düşünüyorum.
Belli ki, sanatçı bir çok evin pencererisi izlemiş olmalı ki çok zengin bir görünümü tuval üzerine sanatseverler için resm etmiş. Sardunyaların, kedilerin, minik serçe kuşların, dantelli perdelerle cıvıl cıvıl bahara merhaba deyişlerini inceden inceye çok güzel bir çaışmayla işlemiş. Daha evvel de pencere üzerine çalışan ressamların sergisini gezmiş ve izlemiş bir gazeteci olarak, Füsun Ürkün’ün resimlerinde pencerelere başka bir gözle baktığına tanık oldum. Benim gibi bir çok sanatseverin aynı görüşü düşündüğünü duydum.
Paris’teki Da Vinci Art Galeride resimleri sergilenen ressam Füsun Ürkün, sergide yer alan çalışmalarını anlattı. « Bana soruyorlar sergideki resimlerdeki tema konusunu, neden esinlenerek tuvala yansıttığımı, aslında bunlar benim hayatımda olan şeyler, kendi hayatımı çiziyorum. Kendi pencerem kendi çiççeklerim, kendi kedilerim, bunların hepsini benim düşlediğim olarak düşünebilirler « dedi.
Sanatçı yurtdışında iki sergi açtığını belirtti ve bir çok karma sergiye katıldığını ve yurtdışında kişisel olarak iki sergi açtığını bunun ikisini de Paris’te açma nasip olduğunu » ifade etti. Ressam Ürkün, gelecek yıl ki çalışmalarını, yeni yılda Ankara’da açılacak olan sanat fuarı için hazırlıklar yapacağını « söyledi. Da Vinci Art Galerideki serginin açılışına, Türkiye’nin Paris Başkonsolusu Görkem Barış Tantekin ile eşi Demet Ömür Tantekin, Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ahmet Bakcan ve bir çok Parisli Sanatseverler katıldı.Fotoğraflarla, Ressam Füsun Ürkün’ün Paris’deki Da Vinci Art Galeride açtığı resim sergisi.