EMEKLİ OLAN İSMAİL ÖZDOĞAN’A VEDA YEMEĞİ

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde 35 yıldır hizmetli olarak çalışan İsmail Özdoğan, emekliler kervanına katıldı. İsmail Özdoğan emekli olmasından ötürü Büyükelçilik çalışanları kendisine Paris’teki Le Turqoise restaurant da veda yemeği verdiler. 
La Turqoise Restaurant da verilen veda yemeğine yerel personel ile bazı diplomatlar
Katıldı. Çok neşeli bir havada geçen veda yemeğinde konuşan Özdoğan kendisinden habersiz olarak düzenlenen veda yemeği benim için çok büyük bir sürpriz oldu dedi. 1983 yılında hizmetli olarak gelip başladığı büyükelçilik’deki çalışmalarının bir rüzgar gibi geçtiğini söyleyen İsmail Özdoğan 35 yıllık sürenin nasıl geçtiğini insan bir anda farketmiyor. Ama, emeklilik süresi gelence yasaların insana bunu zamanı geldiğinde amınsattığını söyledi.İsmail Özdoğan çalışma hayatına atıldığı zaman, çalışma hayatınnın bir ilkini yaşadı. Şimdi bu yaşadığı ilki sonuçlandırdı. Ama yaşam devam ediyor. Emekliğinde bir ilki var. Halk arasında, ikinci bahar olarak adlandırılan emeklilik, Özdoğan, şimdi emekliliğin ilkini yaşıyor. İnşallah çok uzun yıllar da yaşar. Bundan sonra ailesiyle, tüm yakınlarıyla ve dostlarıyla en güzel şekilde, başarılı bir şekilde yaşamını devam etmesini dileyen mesai arkadaşları. Emeklilik herkese nasip olsun” şeklinde konuştular.
Emekliliğe ilk adımını atan İsmail kısaca yaptığı veda konuşmasında uzun yıllar Paris Büyükelçiliği bünyesinde hizmetli olarak görev yaptığını ifade ederek, sizlerle diyaloğumu en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Çalışmam sırasında belki istemeyerek de olsa sizleri kırmış olabilirim. Eğer böyle bir durum olduysa sizlerden özür diliyorum. Emekli olmakla beraber kenarda oturacak elbette değilim. Zaman her şeyin ilacıdır. Allah herkese emekliliği nasıp etsin. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Tam bir aile ortamında yenilen veda yemeği, La Turqoise Restaurant sahipleri Ferit ve Nezihe Doğan çifti, yaz tatili sonrası yeni çalışma döneminde, restaurant da 15 günde bir canlı müzik proğramı düzenliyeceğini açıklamıştı. İlk proğramı Ozan ve Ercan ikilisinin gece boyunca çalıp söylediği birbirinden hoş ve anlamlı türküler geceye farklı bir ahenk kattı. İsmail Özdoğan’ın veda yemeğine ve La Turqoise Restaurant da müzik dinlemeye gelenler.