BÜYÜKELÇİ İSMAİL HAKKI MUSA İFTAR VERDİ

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, büyükelçilik rezidansında iftar verdi. Büyükelçi Musa’nın verdiği İftara Paris’te bulunan Cumhurbaşkanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Yiğit, Fransa İçişlerini temsilen bir yetkili ve Türkiye’nin OECD Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Katar,Mısır ve Bosna Hersek, büyükelçileri ile, Paris’teki Türk Keldani Din Adamı Michael Dumand ve Ermeni bir din adamı iftar yemeğine katıldı.Ayrıca, Fransa İslam Konseyi Başkanı Ahmet Oğraş ve Başkan Yardımcısı Anouar Kbibech, Türk ve yabancı diplomatlar ile Paris’teki Türk Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri hazır bulundu. Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, yemekte yaptığı konuşmada, Fransa’da İslam dininin ikinci büyük din olarak kabul gördüğünü ve önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü.
Ramazan ayı münasebetiyle, tüm dinlere mensup dostların bir araya geldiği bu iftar yemeğinde, karşılıklı saygı, anlayış ve hoşgörü içinde bir düşünceyle bir aradayız “dedi. Her dini inanca mensup kişiler arasında radikalleşmelerin olacağını ve, buna karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Aslında dinlerin, barış, kardeşlik ve hoşgörüyü güçlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.
Hiç bir dinin terörizmle bağdaşmayacağını söyleyen Büyükelçi Musa, dini terörizmle ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu iftar, ulusal ve uluslararası toplumun, bizlere çok acılar yaşatan terörizme karşı birlik olduğunu tekrar göstermek açısından büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.” Dedi.
Son yıllarda, Türkiye, Fransa ve diğer bazı ülkelerde yaşanan terör saldırılarını yapan teröristlerin. Din ve ırk ayrımı yapmaksızın kan döktüklerini gördük, bunun için din ve ırk ayrışımı yapmaksızın terörizmle mücadele etmek zorundayız.Terörizm ülkeleri istikrarsız hale getirip toplumları katlettiğini belirten Büyükelçi Musa, terör örgütü DEAŞ’ın din adına yaptığı katliamların hiç bir dinle bağdaşmadığını, bu örgütün katliamları meşrulaştırmak için İslam’ı kullanmasına müsade edilmemeli ve İslam’ın barış dini olduğu mesajını herkese anlatılması gerektiğini söyledi.