FRANSA’DA TÜRK VATANDAŞLARI OY KULLANMAYA BAŞLADI

Fransa’da yaşayan Türk vatandaşları 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Almanya, Avusturya ve Fransa’da yaşayan seçmenler 7 Haziran 2018 günü itibariyle oy vermeye başladı.
Paris’te yaşayan Türk vatandaşları da sabahın erken saatlerinden itibaren seçim merkezi olarak belirlenen başta Paris Başkonsolosluğu olmak üzere 6 farklı kentteki Türk Başkonsolluklarında kurulan seçim sandığında oylarını kullanıyor. Seçim sandıklarının konulduğu kentler sırasıyla Bordeaux, Lyon, Marsilya, Nantes, Paris ve Strazburg başkonsolosluklarında da oylarını kullanmaya başladılar.
Paris Başkonsolosluğu’nda oyunu kullanan Türkiye Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ifade ederek, “Oy kullanmaya gelen vatandaşlarımız rahat olsunlar. Bundan evvel ki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de herhangi olumsuz bir hadise yaşanmadan seçimlerin yapılmasını sağlanacak” dedi. Büyükelçi Fransa’daki 6 başkonsoloslukta da oy sandığı açıldığını hatırlattı.
Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin ise Paris Valiliği ve polis güçlerinin de seçim güvenliği için çalıştığını hatırlatarak “Başkonsolosluk binasının dışında gerekli güvenlik önlemlerini alıyorlar. Biz de kendi imkanlarımız dahilinde güvenlik tedbirlerimizi mümkün olan üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Seçimin huzur içerisinde geçmesine büyük gayret gösteriyoruz” dedi.
Fransa’daki seçmenler 7-19 Haziran tarihlerinde ve yerel saat ile 09.00-21.00 arasında randevu almadan oy kullanabilecekler. Seçmenlerin, oy kullanabilmek için TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanlarına almaları gerekiyor. Fransa’da ise yaklaşık 330 bin kayıtlı Türk seçmen bulunuyor. Paris Başkonsolosluğu’nda ilk günü oy kullanmaya gelen Türk vatandaşları oylarını kullandı.