FRANAS’DA DEMİRYOLU REFORMUNDA MACRON’UN İSTEDİĞİ OLDU

Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’un yapmakta kararlı olduğu demiryolu reform geçen Nisan ayında Ulusal Mecliste oylanarak kabul edilen reform tasarısı, parlamentonun üst kanadı Senato da Kabul edildi. Geçen hafta Senato gündemine gelen hükümetin, Ulusal Demiryolu İdaresi (SNCF) hakkındaki reform tasarısı Senatoda görüşüldü.Senato üyeleri, ülkede grev ve gösteriler ile kurumun bugüne kadar kadar 400 milyon Euro zarar etmesine neden olan reform tasarısı bazı değişiklikler yapılarak oylamaya sunuldu. Cumhurbaşkanı Macron’un geri atmamız söz konusu olamaz dediği demiryolu reform tasarısı, 85’e karşı 240 oyla kabul edildi.
Demiryolu çalışanlarının üyesi oldukları işçi sendikaları 2018 Mart ayında başlatıp 2018 Haziran ayı sonuna kadar devem etme kararı aldıkları demiryolu grevi ve gösterileri haftanın iki günü yapılırken hükümet reform yapmakta kararlı olduğunu açıklamıştı. Demiryolu çalışanları, Senato binası önünde oturum boyunca gösteri düzenledi. Senatörlerin tasarıyı reddetmesi yönünde sloganlar atan göstericilere polis müdahale etti.
Tasarıya tepki gösteren demiryolu çalışanlarının bir kısmı yaklaşık 100 kişilik bir grubun demiryolu idaresin bulunduğu binaya girdiği, içerideki ofise zarar verdikleri öğrenildi. Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yönetimi yapılması gerekli olduğunda israr ettiği en önemli reform olarak gösterdiği demiryolu reform, kurumun yaklaşık 46 milyar euro dolayındaki borçtan SNCF kurumunu kurtarmak istediğini açıklamıştı. Ulusal Meclis ve Senatoda kabul edilen demiryolu reform tasarısı, gelecek hafta kurulacak ortak komisyonda değerlendip Haziran ayı sonuna doğru onaylanması bekleniyor.Ulusal Meclis’ten sonra Senatoda yapılan oylamada reform tasarısının Kabul edilmesi üzerine, Senato önünde bulunan Sendika temsilcileri gösterileri arttırıp demiryolu çalışanlarıyla birlikte hareket eden bazı kurumlarda grevlerin 2018 Ağustos ayı sonuna kadar devam edeceğini açıkladılar. Hükümetin yapmakta kararlı, demiryolu çalışanların Kabul edilmesi mümkün değil dedikleri, demiryolu reformu yenilik olarak ne getirecek ? Tasarı, demiryolu çalışanlarının ayrıcalıklı statülerine son verilmesi, demiryolu ulaşımının özelleştirilip rekabete açılması gibi bir dizi değişiklik yapılması isteniliyor.