PARİS’TE: CHP FRANSA BİRLİĞİ, “ TÜRKİYE’NİN ONURLU ÇIKIŞI “PANELİ DÜZENLEDİ

Paris’te CHP Fransa Birliği tarafından Theatre de Gymnase Salonunda gazeteci yazar Levent Gültekin’in konuşmacı olarak katıldığı ‘İdolojik Mahalleden Türkiye’nin Onurlu Çıkışı “ adı altında Panel düzenledi. Türkiye’de iktidar ve muhalefet, mezhep,idoloji farkı gözetmeksizin her kesime yüklenen konuşmacı Gültekin, “Ülke elden gidiyor, Türkiye, Suriye veya Irak gibi olduktan sonra, cumhurbaşkanı Erdoğan gitse ne olur kalsa ne olur “ dedi. Konuşmacı gazeteci yazar Gültekin, Türkiye hepimizin ülkesi bunun için, Alevi,Sünni,Kürd,Solcu, Sağcı, Atatürkçü, Ülkücü ayrımı yapkaksızın, ülkemizi bu kaostan çıkaracak biri çıkması gerekiyor. Birileri mutlaka çıkmalı, 2019 seçimleri öncesi, şayet biri çıkmazsa, annemin bana sen delimisin demesine rağmen, ben cumhurbaşkanlığı için aday olabilirim “dedi. Konuşmacı Gültekin, birlik olmak birlikte hareket etmek çok zor bir şey değil, ama mevcut siyasi iktidarlar, biziz demek yerine benim diyor. Biziz desek sorun çözülecek, diyen konuşmacı Gültekin, şimdiye kadar hiç bir iktadar olan partiye oy vermedim, AKP kurulurken aynı grup içindeydim ama bunlara da oy vermedim. Ben gerçekleri görüp mahalle değiştirdim ve bunu da yazdığım kitaplarda dile getirdim, okuyan eski siyasi mahalle arkadaşlarımın çoğu da aynı düşüncede olduklarını benim kulağıma söylüyorlar. Bizim mahelleden diye hırsızı korur hale gelmişiz, taraf olduğumuz parti veya grup için bizden olsun isterse camurdan olsun mantalitesi güderek bir yere varamayız, işte Türkiye’nin geldiği durum budur. İslamcı böyle yapıyor da, Alevi toplumu ondan geri kalır mı ? Kürdler aynı benzeri durumda, Atatürkçü de bizden olsun, Milliyetçi de bizden olsun mahtığıyla hareket ediyor. Aslında biz, bizim mahalleden olsun yerine işi bilen ehlini tercih etsek ülke daha da ileriye gidecek. Ama bir türlü bu düşünceyi kırıp insanları ötekileştirme hastalığından kendimizi kurtulamıyoruz, bunu başardığımız gün ülkede, ne Kürd sorunu, ne Alevu , sünni sorunu, ne de Atatürk karşıtlığı diye bir şey kalmaz “şeklinde konuştu.
Düzenlenen Panel sonrası salondakilerin soru-cevap bölümünde, salondakiler Konuşmacıya cumhurbaşkanlığı için aday olacakmısınız sorusu soruldu. Konuşmacı Gültekin, aslında bana ne olmak istersin denildiğinde, çok iyi bir sinema yönetmeni olmak isterim iyi ve kaliteli mevzusu olan filmler yaparak faydalı olmaya çalışırım, cumhurbaşkanı olmak yerine yazar olmayı tercih ederim, iyi bir mimar, iyi bir mühendis olmak isterim. İşini bilen iyi yapan bir uzan sınır ötesinde de iyi işini yapar iyi bilinir iyi tanınır. Cumhurbaşkanı ancak ülke içinde bir organizatördür, Erdoğan söylemiyormu ben sizing ayak işlerinizi yapıyorum diye ?, cumhurbaşkanı deme kayak işi yapandır benim için “dedi.
Cumhurbaşkanı olursanız veya iktidar olursanız, anadil de kürtçeyi serbest bırakırmısınız sorusuna, ben de kürdüm evet bırakırım. Ama bir işe yaramaz, zaten Türkiye’de türkçenin de hükmü kalmadı herkes çocuğunu ingilizce okutuyor “şeklinde cevap verdi. Gültekin ayrıca, bu son yıllardaki çıkışını ise, Fransa’nın mevcut cumhurbaşkanı Macron’un çıkışına benzetti ve bir an düşünüyorum Macron beni kopye mi etti “dedi. Konuşmacı Gültekin, ülkedeki eğitim, ekonomi dahil olmak üzere bir çok konuya konuşmasında parmak bastı ve ülkenin gidişatından korkuyorum “dedi. Kapanış konuşmasını CHP Fransa Birliği Başkanı Uğur Bayram Güven yaptı ve Panele katılanlara teşekkür etti. Düzenlenen Panel bitiminde, katılamcıların bazıları konuşmacıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.