PARİS’TE AYLİN İLE NOEL ETOİLE MUHTEŞEM BİR DÜĞÜNLE EVLENDİ

Başkent Paris’te, birbirini seven iki Keldani genç hayatlarını nikah masasında birleştirdi. Genç çiftin ömür boyu mutluluğa iki yıl evvel sözlenerek adım atmaları sonrasında 16 Temmuz 2017 Pazar günü aile yakınları ile sevenlerinin katılımıyla muhteşem bir düğünle Aylin Karacak ile Noel Etoil evlenenler kervanına katıldılar. Genç çiftin düğünü için Keldani camiasına özgü örf ve adetler harfiyen uygulandı.
Keldani geleniğine göre, düğüne katılacak aile yakınlarına sabah kahvaltısı ikramında bulundular. Mustakbel gelin Aylin Karaca’nın annesi Hayistan Sabak, kahvaltıya gelen yakınlarını üzerine giydiği çok şık beyaz döpiyes etek ile güler yüzle karşıladı. Özenle seçilmiş sade ama bir o kadar da zarif duruşuna zerafet katan beyaz gelinliğiyle odasında arkadaşlarıyla birlikte çoşkuyla gelip gelini alıp dini nikah kıyılması için kiliseye götürecek müstakbel damat ve yakınlarınlarından oluşan gelin alayını bekliyordu.
Davul-zurna eşliğinde gelin alayı konvayı gelip kız evinin önüne yerleşti ve damat gelecekteki müstakbel eşini beklediği odadan alıp alkışlar arasında evin önüne inerken, gelin Aylin’in teyzeleri balkondan genç çiftin üzerine konfeti sertiler. Evden gelini çıkaran damat Noel anne ve babasıyla çoşku içerisinde, davul-zurna eşliğinde halay çeken gruba katılıp birlikte el ele tutuşup çekip oynadılar.
Proğram gereği Dini nikah için belirlenen sürenin yaklaşması üzerine, yine aynı şekilde konvoy halinde kilisenin yolu tutuldu. Kiliseye once Noel’in Babası Enver bey kolunda eşi Merdine hanımla önden yolu açtı, damat Noel mustekbel eşi Aylin kolunda dini nikah töreni için belirlenen yere yanlarında sağdıçlarıyla birlikte geldiler. Dini nikahı kıyacak Peder Michael Dumand genç çifti nikah için karşıladı ve gereken işlemler için kutsal kitaptan dualar okudu.
Gelin’in annesi Hayistan Sabak ile Babası Lokman Karacanile Gelinin aile yakınları kendileri için ayrılan yerde uturup dini nikah işlemlerini izlediler. Her haliyle heyecanlı olduğu gözlenen damat babası Enver Etoil ile Anne Merdine Etoil de yakınlarıyla oturdukları yerlerinden dini nikahın kıyılmasını birlikte izlediler. Din adamı Peder Michael Dumand, genç çifti okuduğu kutsal kitapdan dualarla onları kutsad ve işlemlerin ardından nikah için genç çif teker teker Imzaları atıp davetlilerle birlikte kiliseden ayrıldılar.
Gecenin bir yarısına kadar sürecek olan düğün salonu Espace Venise, tüm hazırlıkları tamamlamış davetlilerle birlikte genç çifti beklemekteydi. Gelen davetlileri söylediğ ibir birinden güzel şarkılarla eğlendiren sanatçı Yakup çoktan sahnedeki yerini almıştı. Gelin ile damat alkışlar arasında salona girip ilk danslarını sevenleriyle birlikte yaptılar. Pisti dolduran dans eden davetliler ile damadın anne ve babası genç çifte refaket ettiler, Gelinin annesi Hayistan hanım da onları yalnız bırakmadı. Gece boyunca, davetliler Keldani geleneği çercevesinde milli kıyafetlerini giyip geleneksel oyunlarını oynadılar, Gece yarısını geçmiş olmasına ragmen pistte dans edenlerin olması genç çifti mutlu etti. mutlulukları gözlerinden okunuyordu genç çiftin. Fotoğraflarla, Paris’te evlenen Aylin Karacan iel Noel Etoile’in düğününden instantaneler…