FRANSA’DA 25 YILDIR OTURAN 65 YAŞINDAKİ YABANCIYA VATANDAŞLIK HAKKI

Franas’da uzun süredir yaşayan yabancılar isterlerse vatandaşlık elde edebiliyor. 25 yıldan fazla Fransa’da yaşadığını belgeleyen ve çocukları veya eşinin Fransız vatandaşı kimliğine sahip olması Fransız vatandaşlığı almak isteyenin işini kolaylaştırıyor. Fransa’da 65 yaşını doldurmuş herkese bu hak tanınıyor. 28 Aralık 2015 yılında Ulusalr Meclis’e sunulan yaşlı yabancıların vatandaşlık elde etme yasası 30 Haziran 2016 tarihinde kabul edilen yasa 5 Temmuz 2016 tarihinde resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi.Resim gazete de ” Yaşlı Yabancılar ” adı altında yayınlanan kararname, çocuğu Fransa’da doğmuş Fransız vatandaşı olmuş veliler, bunu beyan ederek Fransız vatandaşlığı için başvuruda bulunabilirler.1 Temmuz 2016 yılından bu yana, yabancılara tanınan bu hak için gerekli formu doldurup, 25 yıldır Fransa’da ikamet ettiğini ve 65 yaşını doldurduğunu beyan ederek vatandaşlık almak üzere polise müracaat edebilir. Doldurulacak form üzerinde istenilen belgeler arasında, doğum belgesi,aileden har hangi birinin Fransız vatandaşlığı belgesi,müracaat tarihinden evvel 25 yıl boyunca Fransa’da ikamet etmiş olduğunu belgelemek yeterli oluyor. Paris (Tan-Sar) www.hodrimeydan.net