MEDİNE CAMİİ PARİS’TE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ve Medine Camii tarafından Fransa’nın Başkenti Paris’te, bu yıl yedincisi düzenlenen “Hak ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed” temalı Hz. Muhammed’in kutlu doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Paris’te aynı gün ve aynı anda üç farklı yerde “Kutlu Doğum Etkinliği “düzenlendi. Bir çok İslami Dernek ve kuruluşun yanı sıra, çok sayıda Sivil Toplum Örgütü kuruluşlarının da iştirakıyla her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla kutlandı. Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ve Medine Camii tarafından Elysee Düğün salonunda düzenlenen “Kutlu Doğum Etkinliği “Programı, Medine Camii İmamının okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Kur’an tilavetinin ardından Düzenlenen etkinliğin proğramı ve konuşmacılar salonu dolduran davetlilere açıklandı. Konuklara girişte kırmızı bir adet gül verildi. Konuklar salonda haremlik-Selamlık düzeninde yerlerini aldılar. Açıklanan program çercevesinde ilahi grubunun okuduğu ilahilerle salonu dolduran davetlileri coşturdular. Sırasıyla konuşmacılar, günün önem ve anlamını anlatan konuşmalar yapıp birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Medine Camii kız ve erkek öğrencileri de ilahiler okudular. Etkinliğe katılanlar dışarıda toplu olarak vakit namazını ifa ettiler. Yine dışarıya kurulan standlarda yiyecek ve içecek ikramı yapıldı, Yetim-Der adlı yardım derneği açmış olduğu stant da katılımcılara çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Etkinlik bitiminde katılımcılar huzur içinde salondan ayrılıp evlerine döndü.Paris (Tan-Sar) www.hodrimeydan.net