FRANSA ADD ÜYELERİ CUMHURİYET BAYRAMI YEMEĞİNDE BULUŞTULAR

Fransa Atatürkçü Düşünce Derneği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. Yılı kutlamaları çercevesinde üyeleriyle bir araya geldiler. ADD üyeleri her yıl olduğu gibi geleneksel olarak Paris’teki bir Türk lokantasında akşam yemeğinde buluştular. Fransa ADD Başkanı Habip Hamza Erdem, günün önemine binaen kısa bir konuşma yaptı. Cumhuriyet bayramı kutlamaları çerçevesinde bir araya gelen Fransa ADD üyelerinin buluşmasında Yazar Alp Hamuroğlu’nun kaleme aldığı, Hırıstiyanlık,İslamlık ve Avrupa konularını içeren “Doğu’dan Batı’ya Uygarık Kapıları “ adlı kitabını okurlarına imzaladı.
Paris ADD Üyeleri Cumhuriyet Yemeği
Fransa ADD Başkanı Erdem, kısaca yazar Hamuroğlu ve kitabının tanıtımı için kısa bir konuşma yaptı. “ İçinde bulunduğumuz yüzyıl Doğu’yla Batı’nın çatışması yüzyılıdır. Biz bugüne kadar Batı’nın ne olduğunu biliyorduk ama Doğu’nun ne olduğunu bilimyorduk. İşte yazar arkadaşımız Alp Hamuroğlu’nun kitabı bu bakımdan çok yararlı bir kitap. Bundan sonraki çalışmalara temel kaynak olabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum ve onun için hareretle tavsiye ediyorum. Ve hepinizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum “. Dedi.

add2

Yazar Alp Hamuroğlu, “ Bugün 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız için burada sizlerin arasında bulunmak, benim için çok büyük bir onur ve güzel bir keyf oldu. Bu vesileyle, konuklar demek istemiyorum sizlere Cumhuriyetçiler diyorum. Bayramınız kutlu olsun. Neden Cumhuriyet bayramı bizim için çok önemli, Cumhuriyet bayramı , Cumhuriyetin biraz içi boşaldı hafifledi ve ülkemiz Cumhuriyetsiz bırakılmak isteniyor. Gerek içeriden gerek ise dışarıdan Cumhuriyetimiz saldırı altında bunu çok iyi biliyoruz. Daha doğrusu burdakiler biliyor. Bilmeyenlere de biz göstermemiz gerekiyor “ Dedi.

add1

Alp Hamuroğlu konuşmasına şöyle devam etti. “ Bu arada Türkiye’nin geleceğinin tekrar Cumhuriyet’e bağlı olduğunu Cumhuriyetin bunun için bizim bakımımızdan çok önemli olduğunu ayrıca belirtmek gerekiyor. Neden gerekli, çünkü Cumhuriyet Türkiye’yi yarattı. Cumhuriyet emperyalizme karşı mücadeleyi başarıya ulaştırdı. Cumhuriyet Türkiye’yi dünya milletleri arasında belki de rakipsiz değerli bir duruma getirdi, Cumhuriyet Türkiye’de insanları vatandaş yaptı Cumhuriyetçi yaptı.

Kitabımın içeriği esas olarak Avrupalıların bize maal ettiği Doğu uygarlığının ve Avrupa’ya etkisini biraz olsun sergilemek ortaya çıkarmak ve böylece kendimize güvenimizi arttırmak açısından işlediğim çok yönlü bir kitap. Çünkü Avrupalılar bizi kaçıncı sınıf görüyorlar bilmiyorum ama biz onlardan asla geride değiliz aksine şimdi Asyalı olarak Doğulu olarak yine dünyanın önündeyiz insanlığın da hizmetindeyiz. Orta Çağ, Hıristiyanlığın karanlık çağı, İslamiyet’in altın çağıydı. Avrupa, İslam uygarlığından birçok şey aldı. Hatta denebilir ki, Modern Batı’nın temelinde Doğu’nun katkıları vardır.

Doğu’dan Batı’ya doğru olan bu uygarlık güzergâhında üç “kapi”öne çıkar: Birincisi “Avrupa’nın batısındaki Doğu” denebilecek Endülüs’tür. İkincisi Sicilya’cla oluşan “İtalyan İslamı”dır. Üçüncü büyük etkileşim ise Hıristiyanlığın “Haçlı Seferleri” ile oluştu. Çalışmasını esas olarak Orta Çağ ile sınırlayan Alp Hamuroğlu, Hıristiyanlığın doğuşunu, bir imparatorluk dini haline gelirken geçirdiği dönüşümü, İslam’ın yükselişini özetledikten sonra bu “üç kapı”yı tek tek ele alıyor. Avrupa merkezci tarih anlayışının bilimdışı bir adlandırmayla “Batı mucizesi “dediği modern Avrupa’nın ortaya çıkış sürecindeki Doğu ve İslam etkisini vurguluyor.